Hedeflerine ulaşamıyorsan, bu kimin suçu?

Akla gelen kötü bir hatıra, eskiye ait korkular, şüpheler, hayal kırıklıkları, aldatılmışlıklar, tenkitlerin ve kıyaslamaların içimizde açtığı değersizlik hissi, başarısızlıklar, tüm negatif deneyimler, gözlemler bizim engellerimizdir. Bu engellerdir bizi hedefe gitmekten alıkoyan.

Güne güzel bir dua ile başlamak

Bir düşünün.. Sabahın mükemmel pırıltısını neden sosyal medyaya adayalım ki? Önce kendi içimize dönelim ve iyi bir sabah selamlaması yapalım.

Zor İnsanlar

Tekrarla!!!
Yani neymiş ‘zor olan’ ve ‘zor olmayan’ insanlar? İnsan olduğumuz için konuşarak iletişim yapmalıymışız!

İkinci Şans

Yanlış anlaşılmak.. O yanlış anlaşılmışlık hissi.. İyi niyetten vurulmak.. Ne yaralayıcıdır.. Kendi başımıza gelen böyle olayları düşününce ikinici bir şans vermek şart oluyor!

Aynam Olur musun?

Birisini yakından tanıdığımızda, onun sahip olduğu özellikleri anladığımızda aslında kendimizde ne olduğunun da ayırdına varırız. Bir bakıma olgunlaşırız. Bir insanda iyi yüreklilik, güzellik, anlayış, hakkaniyet, efendilik, empati ve ışık görüyorsak; aslında kendimizde de olanları görüyoruzdur. Hani bazen bir kompliman alırız da karşılık olarak “O senin iç güzelliğin..” deriz ya.. Kendimizdeki güzelliğin, karşıda olduğunu düşünmekteyizdir aslında!

102 yaşında doktora diploması

102 yaşında birisine doktora diploması ne anlam ifade edebilir? Daha kaç yıllık ömrü kalmış olabilir? Bunlar değildir mesele.. Asıl mesele geçmişle yüzleşmesidir. Tarihe dönerek “Ben de geçmişin bir parçasıyım! Affettim!” diyebilmesidir. Kızgınlık, küskünlük, dargınlık, öfke gibi olumsuz yükleri bırakarak, hem kendisini hem de gelecek jenerasyonların yükünü bir nebze olsun hafifletmesidir. Yavaş yavaş yok olan sağduyuyu yeniden tesis temeye uğraşmasıdır.

Çizmelerimi Çıkarayım mı?

İnsan hassasiyet ve incelik gösterebiliyorsa işte o zaman insanlık erdemlerinden en önemlisine sahiptir. Asildir. Duyarlıdır. Mütavazıdır. İnsandır. İnsan olduğu için övünmelidir çünkü onlardan öyle az kaldı ki!

Mutluluk İçin 12 Şey

Biri size “Mutluluk için ne gerekir?” derse, bu 12 maddeyi anlatın. Paylaştıkça, mutluluk büyüsün.