Görmeden İnanmak

Görünmeyenlere hayranlık duymanın en güzel yöntemi görmeye hazır olan bir gönül gözüdür.

Ağlamak

Ağlamak ruhun derinliklerinden yüzeye çıkar. Gözyaşlarının yüzeye çıkması, kendimizi serbest bırakmak gibidir.. “Ağla, ağla.. Açılırsın..” dedikleri şey aslında insanın kendini rahat bırakmasından başka birşey değildir!

102 yaşında doktora diploması

102 yaşında birisine doktora diploması ne anlam ifade edebilir? Daha kaç yıllık ömrü kalmış olabilir? Bunlar değildir mesele.. Asıl mesele geçmişle yüzleşmesidir. Tarihe dönerek “Ben de geçmişin bir parçasıyım! Affettim!” diyebilmesidir. Kızgınlık, küskünlük, dargınlık, öfke gibi olumsuz yükleri bırakarak, hem kendisini hem de gelecek jenerasyonların yükünü bir nebze olsun hafifletmesidir. Yavaş yavaş yok olan sağduyuyu yeniden tesis temeye uğraşmasıdır.

Lisede Değilsin, Sen Bir Yetişkinsin!

İnsanların yüzüne söyleyemeyeceğin hiç birşeyi arkasından söyleme. Onunla artık konuşmuyorsan bile ona ait bildiklerini başkalarıyla paylaşma. Yani dedikoku, giybet yapma!

Yargılamak

Başkalarının hayatını merak etme.. Hadi ettin diyelim, yargılama. Kısacası, kimseyi senden farklı günahlar işlediği için yargılama. Örnek ol, öğüt verme!!

Hayat, Okulun İzdüşümüdür

Öğrenciler okul yaşantısını gerçek yaşantının bir izdüşümü olarak görmeli ve bu süreyi hayat becerilerini arttırmak için kullanmalıdır.