Amerika’ya Giriş Yasağı

Amerika’nın Sesi isimli haber sitesine göre ABD başkanı Donal Trump’ın 7 müslüman ülkeye getirdiği yasaklara bakalım:

Küresel Ekonomi

Dünya Ekonomik Forumunun raporuna göre küresel gelir dağılımında görülen eşitsizlik gün geçtikçe büyümektedir. Brexit (İngiltere’nin AB’den ayrılması) ve Trump’ın ABD başkanı seçilmesi ile gelir eşitsizliği iyice körüklenmiş oluyor.

Tarihe Not Düşelim

Tarih biziz! Tarihi bizler yazıyoruz ve yaşıyoruz.. Tarihe not düşelim.. Suçluyuz! İnsanlık olarak hepimiz olanları seyre daldık..

Kaos

Neler olup bittiğini bilmiyoruz, anlayamıyoruz. Olanları tam olarak kavramamız için belki de henüz çok erken.

Mars’tan Gelen Selfie

Mars’taki toprak toplama işlemini hemen sonuçlandırsak keşke.. Hemen anlayabilsek oralarda yaşayabilir miymişiz.. Aferim bize insanlık! Dünyayı altından ateşe verdik! Tam bir kaos oluşturduk. Şimdi kaçacak yer arıyoruz. Soru: Acaba Mars’ta hayat var mı?

Barış İçin Empati Gerek

Öyle görünüyor ki, dünya genelinde farklı ideolojilere ve azınlıklara gereken empatiyi göstermekten yoksunuz.. Bu olumsuzluk değişemez mi? Belki de olaya yeniden bakmak gerek, belki de barış dolu bir dünyadan çok da uzak değiliz. Belki tek ihtiyacımız olan şey empati!

Gündem, Hikaye, Palavra, Aldatmaca, Yalanlama, Unutturma

Sır değil, ‘House of Cards’ entrikalardan ibaret bir dizidir.. Bu dizide olay şudur: Hikaye uydurmak ve gündem yaratmak ve kalabalıkları yalana inandırmak. Bizim de Netflix dizisi House of Cards’dan öğreneceğimiz bir iki şey var elbet!

Parayla Mutluluk Olur

Hangi kıtada olduğuna ya da hangi lisanı konuştuğuna bağlı olmaksızın parayla mutluluk hissediliyor!