Hellim Peyniri ile Karpuz

Hellim peynirli karpuz hem tatlı, hem salata, hem de ara-soğuk olarak tadımlanabilecek enfes bir tattır.

Vanilyalı Chia Puding

Bütün bu yiyecekleri evde yapmak mümkün çünkü dışarıda hem pişmemiş yemek yiyorsun hem de gereğinden fazla ücret talep ediyorlar. Düşünelim bir kere.. Meyve suyu sıkmakta ne var? Pilav yaparak üzerine birkaç parça çiğ malzeme koymakta ne var? Deniz yosunu salatası yapmak, puding yapmak zor mu? Hiç değil!

Fransız Tatlısı Karpuz!

Öyle nefis bir lezzet ki; ağızda tatların ani patlamasını hissedebiliyorsunuz. Çünkü biri sulu, diğeri kuru. Biri tatlı diğeri tuzlu. Biri dalından kopmuş, diğeri bir süt ürünü.. Çok güzel bir tat. Siz de tatlı olarak yemeklerin üzerine Faransız tatlısı karpuz yemeyi deneyin!

Karpuz Kabuğundaki Fayda

Karpuz kabuğundaki beyaz kısımda sitrulin isminde bir madde bulunur. Bu madde insan için gerekli amino asitler içerir. Sindirim sistemine girdiğinde kan dolaşımını hızlandırır, kan basıncını düşürür; dolayısıyla tansiyonu düşürür. Kısacası kardiyovasküler sağlık için çok değerli bir maddedir.

Ramazanda Hazımsızlığa Çare Yiyecekler

Uzun yaz günlerinde oruç tuttuktan sonra iftarda biraz fazla kaçırmak mümkün. Dolayısıyla hazımsızlık sorunu çekmek de olası. Bu durumda bazı meyveler ve içecekler imdada yetişebiliyor. Sindirimi hızlandıran, miğde yanmasını veya ekşimesini önleyen ve hidrasyona (su tutmaya) yardım eden yiyecekler şöyle sıralanıyor: