Günlük Tutmak

Günlük tutmak yazı yazmayı sevenler için bile büyük bir iş gibi gelebilir. Adı üstünde, her gün belirli bir miktar yazmak demektir. Çok tatmin edici, mutluluk aşılayıcı bir edimdir günlük yazmak.. Fakat alışkanlık edininceye kadar angarya gibi gelebileceği için, caydırıcı bir yanı da vardır.

Hayat Beklentileri ve Tavsiyeler

Hayat beklentileri ve tavsiyelerin kaç tanesini uyguladığımı merak ediyorsanız, bilin ki her gün 1’den 5’e kadar tüm stepleri uyguluyorum. İşte o nedenle size de tavsiye ediyorum.

7 Alışkanlıkla Daha Keyifli Günler

Aşağıda sayılan 7 alışkanlık bilimsel olarak kanıtlanmış, insanın psikolojisini düzelten, moralini yükselten, yaşanan anın daha keyifli olmasını sağlayan ve olası depresyon riskini azaltan davranışlardır. Bunları zaten biliyordunuz belki.. Şimdi hatırlayın isterseniz ve her gün tekrarlayın!

Yetkili olmak mı? Değerli olmak mı?

Yetki mi? Değer mi? diye sorsalar.. Kimsenin değer vermediği bir yetkili olacağıma, yetkisiz ama değerli bir insan olmayı yeğlediğimi söylerdim. Onur, itibar, haysiyet denen şeyler vardır ve bu gibi üstün özellikler her daim yetki denen şeyin önüne geçer. Değer gönül işidir.. Yetkiye gelince.. O olsa da olur olmasa da.

Nasıl Mutlu Oluruz?

En yeni çalışmalardan biri 30+ yaş grubundakilerin mutsuz olduğunu bulguladı. Peki nasıl mutlu oluruz?

Zevkine Kitap Okumak

Zevk için okumak sosyal değişimin en önemli başlangıç unsurlarından biri olarak görülüyor. Kitap okuyan kişi sanat ve edebiyata yaklaşmak, kültürlü olmak, yeni şeyler öğrenmek ve daha başarılı ilişkiler kurmakla kalmıyor etrafta olan biteni daha iyi kavrıyor.

İç Dekorasyon Ve Kitaplar

Hangi kitaplardan hoşlanıyorsunuz? Klasik? Şiir? Moda magazin? Biyografi? Dini yayınlar? Genç yazarlar? Kişisel gelişim? Aşk edebiyatı? Tarih? Polisiye? Elime ne geçerse türünde romanlar?…

Çoğunluğun okuyabileceği online ve kaliteli yazılara ulaşması hiç de zor değil.

Çay Keyfi

Yeni demlenmiş taptaze çayın kokusu; iştah kabartan, başka alemlere götüren, mutluluk şırınga eden masalsı bir duyumdur.

Buzlu Mocha Keyfi

Yapması çok kolay, içimi lezzetli, ve hatta iktisatli bir kahvedir Buzlu Mocha!