Silahlanmak

Silahlanmış robotların duyguları ya da insanca etikleri yoktur. Kontrol edilmeleri imkansızıdır ve tehlikelidirler. Biri silahlanmak mı dedi? Sahi insanlığı daha hızlı nasıl bitirebiliriz?

Hayatın Kumandası

Bakış açısını değiştirerek zihinsel anlamda rahatlayabiliyor insan.

Kıyıya Vuran İnsanlık

Değişik ülkelerden sefere çıkmış yüz binlerce mülteciye kolaylıklar diliyorum. Umarım en kısa zamanda “evim” diyebilecekleri birer yurt bulurlar.

Sosyal Medyada Mahremiyet

Sanal bekçi diye bir terim varsa, yani sanal aktiviteleri gözetleyen, giriş ve çıkışları kontrol eden bir uygulama varsa, bu uygulamanın adı hükümetler midir? Bu soruya kim cevap verir? Google olabilir mi?

Filistin ve İsrail Ders Kitapları

Amerikan okullarında okutulan sosyal bilgiler kitaplarındaki Türk-Ermeni konularına tarafsız bir bakış getirilmesini talep ediyorum.

Zaman Yönetimi

Doğasında organizasyon yeteneği olanların bile kolaylıkla dikkatinin dağıldı çağımızda nasıl organize oluruz ve bunu sürdürürüz?

Yüreğini Rahat Bırak

Yüreği rahat bırakınca içsel gücümüzü yeniden keşfedebiliriz ve yeni kapılar açılabilir.

Doğum Sonrası Cinsellik

Yeni doğum yapmış kadın eşiyle cinsel ilişkiye girmeden önce 6 hafta beklemelidir. Bu süre kadının bedensel dinlenmesine izin vereceği gibi, yeni bebeğe ve yeni yaşantıya uyum sürecinde ruhsal dinlenmesi için de gereklidir.

Filistinli Küçük Kız

Herhangi bir camiden farklı olarak Hz. İbrahim Camii’ne elinizi kolunuzu sallayarak giremiyorsunuz. Kontrol noktalarından birini daha geçmek gerekiyor. Şüphe uyandırıcı bir durum sözkonusu değilse İsrail askerleri camiye geçişe izin veriyor!