Sağlık Nedir?

Eğer dengeli besleniyorsanız, kötü alışkanlıklarınız yoksa, hareketli ve aktif bir yaşamınız varsa kantarın gösterdiği rakamlara daha az sıklıkla bakabilirsiniz.

Şişmanlar, Zayıflar, Tam Formunda Olanlar

Şişmanlar, zayıflar, tombullar, hemen kilo alanlar, hemen kilo verenler ve diğerleri! Vücudumuz bize ait birer eserdir; onu sevelim ve koruyalım. Öncelikle vücudumuzu sevmeliyiz ki yeme, içme, alışkanlıklar ve egzersiz konusunda verdiğimiz kararlar anlamlı olsun.

Dışlanmışlık

Toplumun sahteliklerini gören kişi izole olmayı yeğleyebilir. Belki bir süreliğine bu çözüm olsa da uzun dönemli bir çare değildir. İzole bir yaşam, ister kendi isteğiyle ister ötekilerce dışlanmışlık, kişinin hayattan zevk almasını engeller.

Reçete ile Egzersiz

Dr. JoAnn Manson diyor ki: Reçete ile yazılacak günlük düzenli 30 dakikalık yürüyüşler belki de hastanın alabileceği en değerli ve önemli tavsiyedir..

Salgın Var

Hastalıkların arttığı, aksırıkların tıksırıkların tavan yaptığı, “salgın var” cümlesinin ağızdan ağıza taşındığı mevsimlerdir sonbahar ve kış.. Okullar ve kreşler de adeta salgın üretme mekanizması gibi çalışır bu aylarda..

Evde okul çocuğu varsa, aileye soğuk algınlığı ve grip taşınması da söz konusu olabilir. Fakat bu riski engellemenin yolları vardır.

Uyuşmuşluk Hissi

Birşeyi görmezden gelmek, uğraşmaktan her zaman daha kolaydır.. Uğraşmak yerine uyuşmuşluk hissi daha kolaydır. Kalbi bile uyuşturabilir insanoğlu.. Uyuşurken kötü alışkanlıklar geliştirilir, kilo alınır, alışveriş tutkusuna kapılır insan, dijital dünyadan çıkamaz, TV dizilerinden ayrılamaz, onun bunun mutsuzluğundan beslenir ve bunun gibi olumsuzluklara sarılır.

Facebook Casusluğu

Özellikle 30’luk çocukların anneleri yaptıklarından dolayı suçluluk duyduğunu bildiriyor. Daha genç çocukların anneleri (13-18) Facebook casusluğunu yaparken suçluluk hissetmiyor.

ABD Ulusal Halk Sağlığı Haftası

Ulusal Halk Sağlığı Haftasının amacı, “bir dakika dur ve kişisel sağlık davranışlarını düşün” şeklinde bir mesaj vermek. Yaşantında yapacağın küçük bir değişikli, sana ve ailene sağlık faydası olarak geri dönecektir.