Hayatım Roman

Yaşadıklarımızın sonucu olarak deneyim kazanıyoruz. Bazen deneyimler tortu gibi dibe çöküyor, içimizi karartıyor. Düşüncelerimizi ve davranışlarımızı karartıyor. Bazen deneyimler hayata tat katan yaşanmışlıklara dönüyor ve düşüncelerimiz ve davranışlarımız da renkleniyor.

Duygusal Zeka

Yüksek duygusal zekaya sahip insanların daha varsıl olduğu, akıl sağlığı konusunda pek sorun yaşamadıkları, depresyon ve endişe gibi sorunlarının olmadığı, daima manalı ve yerli yerinde karar verdikleri, sosyal yaşamlarında ve mesleklerinde hep başarılı oldukları ve istikrarlı bir yaşam sürdükleri bulgulanmıştır.

Hüzün

Eskiyi olduğu gibi kabul etmek ama yeniye doğru umut solumak gerekir. Eski bitmiştir, çizilmiştir, bozulmuştur, hurda olmuştur.. Adı üstünde eski!

Dedeler de Video Oyunu Oynar!

Aslında video oyunu bağımlılarının ortalama yaşı 35 olarak bilinir. Ama dedeler ve nineler de oyun oynar!

Mutlu olduk diyelim.. Ne olacak?

Öyle mutlu olun ki “Mutlu Olduk diyelim.. Ne olacak?” türünden bir soru sormanıza gerek bile kalmasın! Yaşayın mutluluğu..

Organize Beyinler

Günümüzde terapistler kişilerin darmadağın, karmakarışık ve düzensiz beyinlerini organize beyinler haline getirmeye yardımcı oluyor. Böylece şahıslar anlık kararlar almaktan, öfkeli ve saldırgan davranışlardan kurtuluyor. Daha esnek, nükteli insanlara dönüşürken belirsizliklere daha mantıklı yaklaşıyorlar. Resmin tamamına bakarak ehemmiyetsiz teferruatla vakit kaybetmiyorlar. Daha yaratıcı ve üretken hale geliyorlar.

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlık

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlığın semptomları kişiden kişiye değişebiliyor. Bu semptomlar depresyon, uyku problemleri, kilo almak, endişe, cinselliğin azalması, duygu ve mod değişiklikleri, uyuşukluk, isteksizlik ve genel keyifsizlik olarak ortaya çıkabiliyor.

Pozitif Enerji

Herkes kendisi için iyi gelen şeyleri bilir. Kimisi doğada mutluluk bulur, kimisi bir kitaba sarılarak kenara kıvrılır. Kimisi anı yaşarken herkesten uzaklaşır, kimisi kalabalıkta mutludur. O nedenle pozitif enerji ile ilgili fikirler sizlere düşünce gıdası olsun. İyi enerji ile yüklenmek için ne gerekliyse onu yapmanız dileğiyle.

Neden İyimser Olacak mışım?

Neden iyimser olacak mışım? Dünya hergün daha kötüye gidiyor. Barışı mumla arar olduk. Barışçıl insanlar dersen keza.. Ama.. Birilerinin iyimserlik fedaisi olması gerekir.. İyimserlik tohumları serpmesi, iyimserlik virüsü yayması gerekir.

Pozitif Bakış

Ey dil hele âlemde âdem yoğ imiş
Var ise de ehl-i dile mahrem yoğ imiş
Gam çekme hakikatde eğer ârif isen
Farz eyle ki el’an yine âlem yoğ imiş
~Nef’î