İnsanların değişimi

Manalı, insanca, doğru, dürüst olan şeyleri, düşünceleri ve davranışları ve tabi ki bu tür yazıları yaymakla başlayalım işe!

CIA Direktörü John Brennan Radyodaydı

Ben radyoda CIA direktörünü dinlemekten çok keyif aldım. Sonuçta hergün gördüğümüz, duyduğumuz bir kişilik değil kendisi.. Sizinle de paylaştım..

Apple İkonu Tim Cook

Apple ikonu Tim Cook günde 5-6 saat uyuyormuş. Uzun çalışma saatlerine başlamadan önce her gün düzenli egzersiz yaparak ter atıyormuş. Biz de duyduklarımızı paylaştık ki, belki birilerine ilham olur..

Siber Güvenlik

Güvenlik soruları daha zeki hale getirildi. Örneğin “Annenin kızlık soyadı” sormak yerine telefondaki app ve uygulamaların ürettiği kodlar kullanılıyor. Kimlik tanıtıcı girişler üçlü kilit ile açılabilir hale getirildi (sahip olduğun birşey, bildiğin birşey, seni tanımlayan birşey, vs.).

Siberuzay Güvenliği

Hiç beklenmedik telefonlara cevap verirken dikkatli olun. Firmanızda çalıştırdığınız kişiler, firmada çalışan yüksek rütbeli çalışanlar, network elemanları hakkında ve buna benzer konularda sorulan şahsi ve diğer bilgilere cevap vermeyin. Gelen emaillere dikkat edin. Gönderilen linkler, emin bir yerden gelmiyorsa açmayın. Hiç bilmediğiniz birinden geliyorsa kesinlikle açmayın. Şüpheli görünüyorsa açmayın. Bu emaillerin hepsini silerek temizleyin.

Okul Bitince Ne Olacaksın?

Biri seni kenara çekse.. “Okul bitince ne olacaksın? Girişimci ruhunu devreye sokarak okulu bırakmak ve bol para kazanmak ister misin? Okulu terk edersen, sana yüz bin dolar vereceğim ama bu parayı yeni bir fikri hayata geçirmekte kullanacaksın..” dese ne yaparsın?

Jetgiller, Yaratıcı düşünce ve iPhone

Jetgilleri bilmeyenler için kısa bir özet: Jetgil ailesinin en büyük özelliği fütüristik olmasıydı. 80’li yıllarda TRT’de gösterilen çizgifilm, özellikle çocukları uçan arabalar, hizmetçi robot ve video konuşmalarıyla etkilemişti.

Zor Şifre

Unutmayın! Şifreler samanlıkta iğneye benzetiliyor. Bulması zor ama imkansız değil!