Konuşma Bilinci

Konuşma bilinci dediğimiz şey; neyi, nerede, ne zaman, ne için ve nasıl söylediğimizdir. İnsanız ve konuşmak zorundayız. Her gün, her an, her yerde konuşuyoruz.

Komünikasyon

Hayatta kurallar ve kanunlar vardır. Komünikasyon da kurallardan ibarettir. Fikirlerin konuşularak, yazılarak, ya da anlatılarak açık, net ve etkin bir şekilde ifade edilmesidir kural!

Yoğun İnternet Sansürü Uygulayan Ülkeler

Hiç sansür uygulamayan ülkeler:

Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Kanada, Estonya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Filipinler, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri.

Kibar Ol.. Kibarlıkla Başla!

İnsanlık: İnsanlar arasında yaşıyorsak, insan gibi davranacağız. Herkesin insan olduğunu hissettireceğiz. Birisini yargılamadan önce şöyle düşüneceğiz: O da benim gibi bir insan! Unutmayalım! Bu işin içine empati de giriyor.. Öyleyse empati de yapacağız!

Küfürbaz

Küfür etmeden konuşabilecek kadar güçlü müsün? Akranlarına, arkadaşlarına, çevrene kapılmadan küfürsüz konuşmayı becerebilir misin?

Küfür Normal mi?

Ağzı bozuk bir toplum olmamızda düzeysiz şarkıların ve videoların da rolü var tabi ama unutmayın “herkes yapıyor olsa da yanlış yanlıştır, hiç kimse yapmıyorsa bile doğru daima doğrudur”. Küfür etmek zorunda değiliz. Küfürle yaşamak zorunda değiliz.