Sıfır Gün

Sizin bulunduğunuz yerde de su sıkıntısı var mı? Yetkililer sizi bu konuda uyarıyor mu? Susuzluk durumunda neler yapmanız gerektiğini biliyor/öğreniyor musunuz?

22 Nisan Dünya Günü

Dünyanın değişik yerlerinde 22 Nisan Dünya günü hatırı sayılır aktivitelerle kutlanmaya devam ediyor. Örneğin 2012’de Çin’de karbondiyoksit emisyonunu düşürmek amacıyla 100 bin kişi bisiklet sürmüştü. 2011 yılında Afganistan’da 28 milyon ağaç dikilmişti. 2009’da Panama’da tükenmekte olan 100 nadide orkide soğanı dikilerek yokoluşun önüne geçilmişti.

Elektromanyetik Okyanusta Yaşamak

Telefonlarda düşük seviyede mikrodalga radyasyon var deniliyor.. Ve “düşük seviyede” diyerek en baştan radyasyonu küçümsüyoruz.. Lütfen unutmayın! “Düşük mikrodalga radyasyon” kulanarak nükleer silah üretmiş bulunan ülkeler var!

Susuzluk

Tarihçilere göre, milattan önce 7inci yüzyılda kurulmuş olan Asur Uygarlığı’nın batmasına neden olan da susuzluktu.

Florida Eyaletinde Yükselen Sular

Su seviyelerinin yükselmesi daha ileri yıllarda olacak diye düşünülürken, bu olasılığın çok yakın ve kısa sürede gerçekleşmesinin kaçınılmaz oluduğu tahmin ediliyor.

Fidanlar Ağaca, Ağaçlar Ormana

Ağacın boyutları, kalp şeklinde kırmızı yaprakları, baharda açan beyaz veya mor çiçekleriyle tasvir edilen bu ağaç öyle çekiciydi..

Çiçektozu ve Alerjiler

Bilimciler daha önce de iklim değişikliğiyle ilgili çalışmalar yapmış ve buzlanma ve ayaz mevsiminin geç başlaması ve erken bitmesi nedeniyle yakup otu (kanaryaotu) bitkisinin artmakta olduğunu kanıtlamıştı.