İyi Yazmak

Yazı yazdığını iddia eden birisinin, okuyucusunu zenginleştirmek gibi bir görevi vardır.

Kuantum Mekaniği ile Işınlama

Modern dünya yakın bir gelecekte sadece protonların veya cisimlerin değil, insanların da ışınlanabileceğine şahit olacak..

Fiyasko

Maalesef hayat zorluklarla dolu. Fiyaskodan muaf değiliz. Ama sorunların üzerine gitmezsek hayat yaşanır gibi bir yer değil.. Bence.. Ya sence?
Fan Fin Son.. The End..

Uzayda Fabrika Kurmak

Uzay Fabrikaları, Göktaşı Madenleri, Ay Şehirleri felan derken, teknoloji ve uzay çağı da gözümüzün önünde tarih yazıyor yakalayamayacağımız bir hızda her gün yeni düşünce ve uygulamalara sahne oluyor.

Külkedisi Sindirella

1950 yılından bu yana yapılan tüm Sindirella filmlerinde verilen mesaj şuydu: Güzel olmak ve herkesin özeneceği bir evlilik yapmak! Peki ya 2015 yılının külkedisinde mesaj nedir?

Neden Blog Okuruz?

Bir blog yazısı magazin yazısı değildir. Reklam olmadığı gibi, gazete yazısı da değildir. Bloglarda amatör bir içtenlik vardır. Kişisel dokunuşlarla doludur.

Müslümanlar Geliyor!

Amerikan medyası, Müslüman figürünü zedelemeye devam ediyor. 9/11 faciasının üzerinden geçen onca yıla rağmen hala “Müslüman eşittir Terörist” olgusu değişmedi. Yıkılan kulelerin yerine yapılması teklif edilen cami olayı tam bir öcü muhabbetine dönüştü. Amerika’ya şeriat yasası geleceğine dair anlamsız korkular hızla yayılıyor. New York Polis Teşkilatı, rastgele Müslüman avına devam ediyor. İslamofobi eskisinden daha hızlı büyüyor.

Ufoloji

UFO’ların dünyayı ziyaretlerini gözlemeye devam edersek, geliş biçim ve düzenlerini anlarsak fizik hakkında daha önce bilmediklerimizi öğrenebiliriz

Freelance Yazar Nedir?

Freelance yazar küçük ölçekli bir işletme gibidir; işi kendisi bulur, hangi yazıyı ne kadar zamanda bitirebileceğine karar verir ve proje başına ücretini kendisi belirler.

Bilimkurgu Gerçek Oldu

Bilimcilerin bulduğu şey, ışığın yayma gücünü geri çevirmek ve çekici bir güç haline getirmek.