Amazon’un Kurucusu ve Ailesi

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, 2018 yılının Ocak ayı itibariyle şirket hisselerinin yüzde 6.6 artmasıyla servetine 6 milyar dolar daha ekledi. Böylelikle 105 milyar dolar net varlığa ulaştı. Kısacası Bezos tüm zamanların en zengini ünvanını aldı.

Kuzey Kore’nin Savaş Güdüsü

Nükleer arenada tahrip gücü yüksek füzeler çarpışmaya başlamadan, Kim durdurulamaz mı? Kim durdurabilir? Ne durdurabilir? Olamaz mı..

Küresel Ekonomi

Dünya Ekonomik Forumunun raporuna göre küresel gelir dağılımında görülen eşitsizlik gün geçtikçe büyümektedir. Brexit (İngiltere’nin AB’den ayrılması) ve Trump’ın ABD başkanı seçilmesi ile gelir eşitsizliği iyice körüklenmiş oluyor.

Tarihe Not Düşelim

Tarih biziz! Tarihi bizler yazıyoruz ve yaşıyoruz.. Tarihe not düşelim.. Suçluyuz! İnsanlık olarak hepimiz olanları seyre daldık..

Sürüye Dahil Olmak

Sürüye dahil olduğunda çoğunluğa dahil olmuş olursun. Ve çoğunluk senin yanındadır. Ya da sen çoğunluğun yanındasındır.. Bu noktada kendi insanca özelliklerini ve değerlerini yitirmeden güdülebilirsin. Ve içinde bulunduğun sürü seni bir kalıba sokar. Bu sürülerin özelliğidir.. Yine de.. Dediğimiz gibi.. Kendine ait kişisel değerlerden ödün verme ki insanlık kimliğinden ve kişiliğinden uzaklaşmayasın.

Richard Branson Öğütlüyor: Blog Yazın!

Richard Branson değişik endüstrilere yatırım yapmış durumda. En bilindik markası Virgin Group’tur ve bu grup içinde finans, taşımacılık, sağlık ve bakım, yiyecek ve içecek, medya ve telekomünikasyon bulunur.

Rastgele Tavsiyeler

Kimseyi küçümseme. Genç misin? Zamanla yaşlanırsın. Güzel misin? Zamanla güzellik eskir. Zengin misin? Servet de uçabilir. Geriye kalan daima insanlıktır. Ve unutma. Sen de herkes gibi doğdun, yiyorsun, içiyorsun, uyuyorsun, tuvaleti kullanıyorsun, hastalanıyorsun. Kimden ne üstünlüğün olabilir ki? Kibirlenme!

Hayvanca Şehvet

Öz kız kardeşine tecavüz eden ağabeyler.. Buna inanması da zor tıpkı diğerleri gibi! Kimileri din adamı bu sapıkların! Kardeşine tecavüz eden adam imam olsun veya olmasın, önemli olan ne kadar insanlıktan çıktığıdır. Kimler oluşturdu bu yaratıkları?

2015 Küresel Düşünce Endeksi

2015 yılının en etkin düşünce üreten adayları The WorldPost tarafından tespit edildi. Adaylar “ortak entellektüelite” analizi adı altında Massachusetts Institute of Technology (MIT) tarafından incelendi. Tüm sosyal medyada “mention” yapılmaları ve “konuşulmaları” göz önünde bulunduruldu. Yani; hep göz önünde olmaları, sık sık konuşulmaları, Wikipedia ortamında, Twitter platformunda, bloglarda ve genel anlamda sosyal medyada isimlerinin geçiş yogunluğu baz alındı.