Akıllı Telefon

Haberleri, sağlık verilerini ve diğer her türlü web aktivitesini barındıran cihaza akıllı telefon deriz. Telefonu bazen birilerini arayarak konuşmak için de kullanırız.

Siberuzay Güvenliği

Hiç beklenmedik telefonlara cevap verirken dikkatli olun. Firmanızda çalıştırdığınız kişiler, firmada çalışan yüksek rütbeli çalışanlar, network elemanları hakkında ve buna benzer konularda sorulan şahsi ve diğer bilgilere cevap vermeyin. Gelen emaillere dikkat edin. Gönderilen linkler, emin bir yerden gelmiyorsa açmayın. Hiç bilmediğiniz birinden geliyorsa kesinlikle açmayın. Şüpheli görünüyorsa açmayın. Bu emaillerin hepsini silerek temizleyin.

Deney Kobaylarıyız

Dijital partiden uzakta kalmak olur mu? Olursa nasıl olur? Buna imkan var mı? Yoksa sosyal medya köleleri olamaya devam mı edeceğiz? Seçim bizim! Her gün seçim günü. Bugün sosyal medyadan uzak kalmayı seçmediyseniz, yarın da olur!

Her Yerde Drone Var

Drone’lar ve kişilerin mahremiyetine ilişkin yasalar henüz Amerika’da bile yok.

Veriler Güvenlikte mi?

Yazılım mühendisi, tüm teknoloji gurularına seslenerek daha fazla beklenmemesini istiyor ve diyor ki: “Hepimiz güvenliksiz bir haldeyiz. Online ortamda her an zayıf ve korumasız durumdayız. Lütfen, proaktif bir yaklaşımla, İnternet’te mahremiyetimizi koruyun!”

Periscope Uygulaması

Askeri bölgelerde, gizli devlet işlerinin yürütüldüğü yerlerde, saklı kalması kesinlike şart olan ortamlarda birilerinin Periscope çekimi yaparak naklen dağıttını da bir düşünün..

Nette Arama

Birkaç yıl önce Google yöneticileri biz kullanıcıların gözünün içine bakarak “Ne düşündüğünüzü biliyoruz!” demişti.. Çok şaşırmıştık..

Dijital Ölüm

Düşünmek bile istemediğimiz ama oldukça önemli bir soru: Öldükten sonra dijital hesaplara ne olur? Bir soru daha.. Yoksa dijital ölüm diye birşey olduğunu duymamış mıydınız?

Mahrem Sorular ve Cevaplar

Kanımca gönüllü çalışmalar ister memlekette ister dünyanın bir başka yerinde olsun, ille de huzur veriyor mutluluk aşılıyor.