Koronavirüs Sayesinde Gördüklerimiz

Korona günlerinde dünya yaşamına katkı sağlayanlar büyük ölçüde sağlık çalışanları, posta çalışanları, tamirciler, inşaatçılar, market çalışanları, restoran sahipleri ve restoranlarda çalışanlar, sevkiyat ve teslim yapanlar ve en önemlisi de çiftçiler..

Tarihe Not Düşelim

Tarih biziz! Tarihi bizler yazıyoruz ve yaşıyoruz.. Tarihe not düşelim.. Suçluyuz! İnsanlık olarak hepimiz olanları seyre daldık..

Çöpten Yiyecek Bulmak

Venezuellalılar yiyecek depolarını yağmalıyor, birbirlerini kırıp geçiriyor ve çöpten yemek bulmak için fırsat gözlüyorlar.

Şehir Bahçeciliği

Şehir bahçeciliği oldukça popüler son zamanlarda.. Ve betondan şehirlerde bile bahçeler oluşturulabilir.

Pancar ve Pancar Yaprağı

Amerika’da hemen her şehirde yaygınlaşan şehir bahçeciliği oldukça popüler. Artık insanlar eski zamanlarda olduğu gibi evde pişirip, sağlıklı yemek tüketmek istiyorlar. Bu nedenle şehirlerde “minik tarlalar” görmek normalleşiyor. İnsanlar kendi organik mahsullerini kendileri yetiştirmenin tadına varıyorlar. Ben de şehir bahçeciliğine gönül vermiş biri olarak evimin hemen yakınında bulunan bir bahçede, fırsat bulduğumda, gönüllü çiftçilik yapıyorum. İşim bittiğimde elim kolum organik mahsullerle dolu olarak eve dönüyorum. Hem de besbedava! Büyük bir zevk!

Barış İçin Empati Gerek

Öyle görünüyor ki, dünya genelinde farklı ideolojilere ve azınlıklara gereken empatiyi göstermekten yoksunuz.. Bu olumsuzluk değişemez mi? Belki de olaya yeniden bakmak gerek, belki de barış dolu bir dünyadan çok da uzak değiliz. Belki tek ihtiyacımız olan şey empati!

Grip Belirtileri Nelerdir?

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsünün belirlediği esaslara göre grip belirtileri şunlardır:

Apple ve Google Su Peşinde!

Hep birlikte suyu koruyalım! Suyu israf etmeyen, tutumlu kullanan, üstelik de bol su ile duş yapıyormuş hissi veren bu icat düş gibi! Dünyanın geri kalan kısmı da “hoşgeldin” demeli ve düşmeli peşine bu icadın!

Gölgede Sebze Yetiştirmek

Tesadüf bu ya.. Bugün Uluslararası Uzay İstasyonunun sebze bahçesi ile ilgili bir yazı çıktı karşıma! Malum, astronotlar uzayda sebze yetiştirmeye başladılar!

Onlar güneşsiz ortamda sebze yetiştirebildiklerine göre ben neden beceremeyecekmişim!

Köpekbalığı Saldırısı

İstatistiklere bakıldığında dünyada yılda toplam 50 vaka görülür.. Biz o 50 rakamında kaldık. Artık köpekbalıkları iklim değişikliği nedeniyle yer değiştirmekte ve bu yolculukta acıkarak buldukları kıyılarda ava çıkmaktalar. Ve yılda yaklaşık 75 köpek balığının dünyanın değişik bölgelerinde atak yaptığı biliniyor.

İngiliz Usulü Yaz Pudingi

Bazen öyle olur ki ekmek birikir. Bayatlartiriz ama çöpe göndermekten de çekiniriz.. Umarım herkes bu şekilde düşünüyordur. Eğer öyleyse BRAVO size!

İklim ve Hava Sıcaklığı Değişiklikleri

Takvimler 2050 yılını gösterdiğinde ortalama hava sıcaklığı 6-12 derece kadar yükselmiş olacak. Artan hava sıcaklığı sebze ve meyve yetiştirme/büyütme mevsimlerini de etkileyecek. Çiftçilerin hangi ürünü ne vakit yetiştirmesi gerektiği yeniden tanımlanacak. Yükselen su seviyeleri şimdikinden daha az toprak kalmasına neden olacak. Bu da yiyecek zincirinin yer yer kırılmasına neden olacak.