Artık Yemek

Buzdolabındaki artık yemeklerden açık pide yapacağım.

Kızıl, Kızamık, Kabakulak, Verem, Veba

Kızıl, Kızamık, Kabakulak, Verem, Veba gibi eski hastalıkların yeniden görülmeye başladığı günümüzde hem kişisel hijyene dikkat edelim hem de gereğinden fazla ve bilinçsiz antibiyotik kullanmayalım.

Kefir

Ben ayranı çok severim ama kefir ile tanıştıktan sonra ayranın pabucunu dama attığımı da itiraf etmeliyim.

New York Pizzası, Pişirme Sanatları ve Aşçılık Okulu

Okula giden aşçı adayları; ellerini deneyimli ustaların gözetiminde eğitiyorlar, yaratıcı yanlarını bileyleyip yeni ve kendilerine ait tarifler oluşturuyorlar, sanayi-mutfak deneyimi kazanıyorlar, becerilerini mükemmleştirerek okuldan mezun olmadan önce bir restoran yöneticisi gibi çalışıyorlar, gerçek restoranlarda da deneyimler ve maharetler kazanarak mezun oluyorlar.

Filizlenmiş Sarmısak

Kore’de yapılan bir araştırmaya göre filizlenmiş sarmısak, normal sarmısağa kıyasla daha fazla antioksidan barındırıyor. Ve araştırmacılar filizlerin antioksidan verimliliğini de ölçmüşler. 5 gün süresince uzayan filizlerin antioksidan açısından en değerli hale geldiğini bildiriyorlar.

Kansere Karşı Selenyum

Hatırlatalım.. Sarmısak ve brokoli bol miktarda selenyum içeriyor. Öyleyse sarmısak ve brokoliden vazgeçmeyelim!

Mantarlı Mercimek Salatası

Artan salata buzdolabında saklanabilir. Ertesi gün daha da lezzetli olacaktır çünkü buzdolabında bekleme sürecinde, tüm tatlar birbirine geçer.

Grip Savar Yiyecekler

C vitamini yüklü besinler: portakal, limon, greyfurt, guava. Beta-keroten ihtiva eden yiyecekler: bal kabağı ve tatlı patates. Omega3 içeren gıda maddeleri: balık. Çinko içeren gıda maddeleri: et, tavuk, yumurta ve yoğurt.