Amazon-Go

Ben de gitmek istiyorum Amazon Go marketlere.. Almak istediklerimi çantama attıktan sonra kuruş ödemeden dükkandan çıkıp gitmek.. Eğlenceli olmalı! Şimdilik yalnızca ABD’nin Washington eyaletinin başkenti Seattle’de bulunuyor.

Neye Yatırım Yapalım?

Neye yatırım yapacağınız tabi ki size kalmıştır ama bence anılara yatırım yapmak en güzelidir… Maddi hazlar gelip geçicidir, oysa duygusal hazlar ve manevi olanlar ömürlüktür.

Osuruktan İlaçlar

Büyük abdest kullanılarak yapılmış haplardan sonra şimdi de osuruk şişeleyip mi satacak ilaç şirketleri?

Chia Tohumu

Kolay bir tarif:
Yoğurdun içine biraz bal, biraz taze meyve (çilek ve kivi iyi gider) ve bir miktar da chia tohumu koyarak yemeyi deneyin..

3D Printer ile Spor Ayakkabısı Basmak

3D printer’lar plastik ötesinde titanyum, seramik, ağaç (tahta), çikolata, gümüş, altın ve daha birçok maddeyi eritip basabilmektedir. Üç boyutlu basılan evler, insansız uçan araçlar, kıyafetler, mücevherler, sofra takımları, yiyecekler, sağlık gereçleri, biyomedical cihazlar, protez uzuvlar ve son günlerde spor ayakkabısı üretilmiştir.

Çeşit Çeşit Ünlüler

Eskiden ünlü dediğimizde artistleri, aktristleri, film yıldızlarını, şarkıcıları, türkücüleri, popçuları, ya da ne bileyim ünlü modelleri düşünürdük. Şimdi artık herşey gibi ‘sosyal medya ünlüleri’ de çeşit çeşit!

Mutsuzluğa Sürükleniyoruz

Satın aldıkça daha mutlu olacağımızı sanıyoruz. Bir hava atma yarışına girmişiz. Almak, yeniden almak, daha çok almak!

Hangisi Daha İyi?

Kendi kendine karar vermekte zorlanmak.. Mizaç mı? Huy da olabilir.. Yapısal özellik mi? Fıtratımızda var belki de! İşe yaramayana, zararlı olana, yasaklanana, kafa karıştırana doğru çekilmek de bunların arasında.. Neden? Tek arzumuz daha iyisini bulmak.. Varsa tabi!

Seçim Günü

Her gün ve daima ilgimizi, paramızı, zamanımızı nereye yatıracağımızı seçiyoruz. Her gün ve daima seçim günü!

Statüko Belirleyen Semboller

Herkes zenginin yanında olmak ister. Anadolu’da köylere kasabalara giden siyasetçiler seçimlerde oy isterken en iyi giysilerini giyer, en pahalı arabalara biner, eşleri en marka çantalarını takar omuzlarına, en parlak mücevherlerini gösterirler.. Neden? Çünkü halk onlara bakar, oy vermeye karar verir. Neden? Çünkü onlar gibi zengin olmak istemektedirler. Oy verdiklerinde onlar gibi olma güdüsü vardır içlerinde. Onlar gibi gösterişli bir yaşama hevesle oy verirler..