Yürümenin 5 Faydası

Yürüyüşlerin faydasını biliyordunuz. Şimdi öğrendiklerinizi de listeye ekleyin. Yürüyüşleri günlük rutininize ekleyin. İyi yürüyüşler.

Diş Eti Çekilmesi ve Göğüs Kanseri

Orta yaş ve üzeri kadınlarda yapılan incelemelere göre diş çekilme hastalığı olanların meme kanserine yakalanma olasılığı diğerlerine göre yüzde 14 daha fazla. Bu çalışmanın sonuçları Kanser Epidemioloji Dergisinde yayınlandı.

Ekim ve Göğüs Kanseri Bilinçlenmesi

Göğüs kanserini önleme, bulgulama ve tedavi gibi konular sadece Ekim ayı yapılmaz ama bu ayda daha fazla ön plana çıkarlar. Meme kanseri hem tıbbi hem de şahsi boyutlar içermektedir. O yüzden uyanık olmak ve doğru bilgileri paylaşmak gerekir.

Kadın, Kahve, Kanser ve Ötesi

İsveç’te yapılan iki araştırmanın sonuçları gösteriyor ki kadınların kahve tüketimi, meme kanseri (bir türü) ve felç riskine koruyucu etki gösteriyor.

Kanser Taramaları

Erken kanser teşhisi hayat kurtarabilir. O nedenle taramalar çok önemlidir. Yıllık sağlık taramalarında, listedeki testleri doktorunuza sormanız tavsiye edilmektedir.

Antioksidan Dolu Yiyecekler

Turuncu renkli her bitkinin antioksidan yüklü olduğu da blinir. Örneğin havuç, bal kabağı ve tatlı patateste kanser savar özellikler vardır. Bu sebzeler kalın bağırsak, prostat, meme, ve akciğer kanserine karşı korucuyu olarak bilinir.

Müzikli Emzik

Yapılan araştırmalara göre müzikli emzik prematüre bebeklerin hastanede kalma süresini ortalama 5 gün kısaltıyor.

Kendi Kendine Meme Muayenesi

Brenda önce kadınlara 15 dakika kadar göğüs sağlığından bahsediyor, yazılı ve görsel meteryalleri dağıtıyor ve daha sonra silikon memeler üzerinde muayeneyi öğretiyordu.