Aklımız Karışık

Zihinsel karışıklık ya da akıl karışıklığı dediğimiz durumlar modern yaşamın bir parçasıdır.. Ve günde bir kez temizlemek gerekir ki taze başlangıçlara fırsat verelim.

Hayat Beklentileri ve Tavsiyeler

Hayat beklentileri ve tavsiyelerin kaç tanesini uyguladığımı merak ediyorsanız, bilin ki her gün 1’den 5’e kadar tüm stepleri uyguluyorum. İşte o nedenle size de tavsiye ediyorum.

Dedeler de Video Oyunu Oynar!

Aslında video oyunu bağımlılarının ortalama yaşı 35 olarak bilinir. Ama dedeler ve nineler de oyun oynar!

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlık

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlığın semptomları kişiden kişiye değişebiliyor. Bu semptomlar depresyon, uyku problemleri, kilo almak, endişe, cinselliğin azalması, duygu ve mod değişiklikleri, uyuşukluk, isteksizlik ve genel keyifsizlik olarak ortaya çıkabiliyor.

Toplumsal Facialar

Faciaların hemen ardından herkesin aynı şekilde zarar gördüğü düşünülse de bazıları diğerlerinden daha metanetlidir. Ve diğerlerinin ihtiyaç duyduğu psikolojik yardıma gerek duymaz.

İşitme Kaybı ve Depresyon

İşitme duyusunu büyük ölçüde yitirenler arasında depresyona yakalanma olasılığı, özellikle kadın hastalarda, yüksek oranda gözlemlendi.

Yalnızlık Ciddi Bir Problemdir

Yalnızlık valizinde hem mental hem de fiziksel sorunlarla gelir ve uzun süre misafir etmemek için öncelikleri gözden geçirmekle işe başlamak gerekir.

Hamileler Emosyonal Stresten Çok Hayat Stresinden Etkileniyor

Doğal afetler sırasında hamile olan ya da hamileliği sırasında sevdiği bir yakınını kaybeden kadınların çocukları ileriki yaşlarda astım gibi solunum yolları enfeksiyonlarına, çeşitli cilt enfeksiyonlarına, göz ve kulak rahatsızlıklarına, hatta davranış bozukluklarına maruz kalıyorlar.

Yoğurt Mutluluğu

En son yapılan çalışmalar göstermiştir ki mayalı yiyeceklerden Lactobacillus ve Bifidobacterium içerenler yendiğinde, beynimize mutluluk pompalanmaktadır. Bu iki yararlı mikrop (bakteri) yoğurtta bulunmaktadır ve sinir sistemi kimyasallarına mutluluk hissi aşılamaktadırlar.

Kadınlarda Uyku Düzeni

Bu çalışmanın sonuçlarına göre uykusuz kadın sabahın erken saatlerinde daha depresif, öfkeli, ve saldırgan oluyor.

Video Oyunu Oynayan Yaşlıar

Kuzey Karolina Üniversitesinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre yaşlıların video oyunu oynaması iyi sonuçlar doğuruyor, moral düzeltiyor ve pozitif duygular aşılıyor.