Hayvanlara Şefkat

Hayvanlara şefkat gösteren insan, ilgisini kendisinden ve maddi değerlerden uzaklaştırarak güçsüz ve muhtaç bir canlıya yönlendirmiş oluyor. Manalı davranışlar bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Ayrıca empati duymasına neden oluyor. Böyle insanlar daha güvenilir kişiler olarak biliniyor. Tüm bunların tersi de doğrudur. Hayvanlara şefkat duymayan insanlar antisosyal ve psikolojik sorunları olan kimselerdir.

Arılar ve Karıncalar

Arılar ve karıncalar bencillikten uzak, “bensiz” bir tavır içinde kolonileri için çalışırlar. Amaçları tüm toplumu korumaktır, salt kendilerini değil. Böyle olunca topyekün mukavemet ederek dışardan gelebilecek şiddet ve tazyiklere karşı koyabilirler.

İşkolikler

Uzmanlar işkoliklik ile psikiyatrik bozukluk arasında bir bağlantı olduğunu savunuyorlar. Toplam 16426 katılımcı ile yapılan bu araştırmada Bergen İşkoliklik Ölçümleri kullanıldı ve şu konular üzerinde duruldu:

Konuşma Bilinci

Konuşma bilinci dediğimiz şey; neyi, nerede, ne zaman, ne için ve nasıl söylediğimizdir. İnsanız ve konuşmak zorundayız. Her gün, her an, her yerde konuşuyoruz.

Terör ve Korku ile Yaşamak

Hayat inişli çıkışlı.. Hayat sorun dolu. Hayat terör korkusu ile dolu.. Hayatta kaygılar var, öfkeler var, elem ve keder var.. Ama yaşayan ölüler haline gelmemek için korkuya “dur” demek zorundayız.

Mutlu olduk diyelim.. Ne olacak?

Öyle mutlu olun ki “Mutlu Olduk diyelim.. Ne olacak?” türünden bir soru sormanıza gerek bile kalmasın! Yaşayın mutluluğu..

Arkadaşlık Bilimi

Arkadaş bulmakta ve arkadaşlığı sürdürmekte kullandığımız motivasyon, davranışlar ve beceriler; özbilgimizi ve duygusal zekamızı arttırıyor..

Beethoven ve Doğa

Saraylarda müzik konserleri vermiş bir usta.. Doğaya ve doğa yürüyüşlerine tutkun bir master.. Herkes ilham versin..

Amacını Belirle..

Sorular:

Seni ne heyecanlandırıyor?
Sabah uyandığında seni harekete geçiren şey nedir?
Yapmak istediğin üç şeyi say deseler, nasıl cevaplardin?
Kariyer olarak ne seçmek isterdin?
Hayattan tatmin olmana sebep olacak şeyler nelerdir?

Organize Beyinler

Günümüzde terapistler kişilerin darmadağın, karmakarışık ve düzensiz beyinlerini organize beyinler haline getirmeye yardımcı oluyor. Böylece şahıslar anlık kararlar almaktan, öfkeli ve saldırgan davranışlardan kurtuluyor. Daha esnek, nükteli insanlara dönüşürken belirsizliklere daha mantıklı yaklaşıyorlar. Resmin tamamına bakarak ehemmiyetsiz teferruatla vakit kaybetmiyorlar. Daha yaratıcı ve üretken hale geliyorlar.

Hayattan Tatmin Olmak İçin 5 Madde

Herşey beyinde bitiyor. Ya da herşey kafada bitiyor derler ama birçok insan buna inanmaz. Oysa uzmanlar herşeyin kafada bittiği konusunda hemfikir..