Keşkeler

İnsanların iyi yönünü, dünyanın güzel halini, deneyimlerin doyuruculuğunu, hayat derslerinin yüceliğini, sahip olduklarının mükemmeliğini düşün. Sahip olduklarını çok sev. Sahip olmadıklarını unut. Zamanını güzelliklerin tadını çıkararak geçir, sana ait olmayanları bekleyerek değil! Ve evet yine bir klişe! Küçük şeylerden haz al, mutlu ol.

Gökyüzündeki Yıldız Mucizesi

Gökyüzünde asılı duran irili ufaklı ışıklar hayranlık yaratan mucizelerdir gerçekten.. Yıldızlarda geçmiş vardır. Yıldızlarda gelecek vardır. Yıldızlarda evren, astronomi, astroloji, matematik, sanat, edebiyat ve insanin derinlerinden gelen bir hayret göksellik vardır.

Aradaki Bağlar

Her şey birbirine bağlı, bağımlı. Her nesne yaşam döngüsünün içinde bir yerlerde duruyor, zamanı gelince nesneler arasında yeniden bağlar kuruluyor.

Pandasya – Celal Kocaman

Roman boyunca gördüğümüz faydalı bilgilere örnekler: Hareketli ve fiziksel olarak fit kalmanın insanın zihin ve beden sağlığına yararı, daha az antibiyotik kullanmanın gerekliliği, yenilenebilir enerjinin kullanılması, geri dönüşüme ait bilgilerin arttırırlması, sürdürülebilir ziraat çalışmalarının bilinçlendirilmesi, empati ile barış arasındaki bağlantının anlaşılması, insana ve çevreye gösterilmesi gereken önem, hayata ve insanlığa duyulması gereken saygı, doğayla barışık olmak, gelecek nesillere doğru mesaj vermek ve dünyaya sahip çıkmak..

Çiçek Gibidir İnsan

Ana rahminde başlar insan hayata.. Bir çiçeğin tohumu gibidir önce..

Kısa sürede şekil değiştirir anasının merhametinde.. Tıpkı toprağa düşmüş bir tohum gibi.. Önce minicik, kendi içine katlanmış.. Sonra açılmış, büyümeye hazır..

Pozitif Enerji

Herkes kendisi için iyi gelen şeyleri bilir. Kimisi doğada mutluluk bulur, kimisi bir kitaba sarılarak kenara kıvrılır. Kimisi anı yaşarken herkesten uzaklaşır, kimisi kalabalıkta mutludur. O nedenle pozitif enerji ile ilgili fikirler sizlere düşünce gıdası olsun. İyi enerji ile yüklenmek için ne gerekliyse onu yapmanız dileğiyle.