Mutluluk Hırsızları

Listedeki olumsuzluklar mutluluk hırsızı olarak düşünülmelidir ve onlardan koşar adım  uzaklaşılmalıdır.

Karşılıklı Bağımlılık

Karşılıklı bağımlılık denen şey ilişkide bir tarafın diğerinden daha çok fedakarlık yapması anlamına geliyor.

Seks Robotu

Almanya’da ilk seks robotu genelevi açıldı bile ama bizim söylemek istediğimiz başka birşey..

Aramızda Her Şey Bitti

Duygusal enerjinin bitmesi bir şeydir, bittiğinin bilincine varılması başka birşey!!! Öyleyse derinlemesine düşünmek ve bulgulamak gerekir.. Bu ilişki sürmeli mi?

Mutluluk Ararken

Sevgiliyle aynı ortamda bulunmak, konuşmadan, dokunmadan, hatta bakmadan.. Sadece aynı havayı solumak.. İşte buymuş mutluluk! Temel mutluluk ilkelerine geri dönüş mü bu, ne?

Hayatım Roman

Yaşadıklarımızın sonucu olarak deneyim kazanıyoruz. Bazen deneyimler tortu gibi dibe çöküyor, içimizi karartıyor. Düşüncelerimizi ve davranışlarımızı karartıyor. Bazen deneyimler hayata tat katan yaşanmışlıklara dönüyor ve düşüncelerimiz ve davranışlarımız da renkleniyor.

Mutsuzluk ve Dertler 

Kendini bilmemek
Bu dünyada kalıcı olduğunu düşünmek
Değişimden korkmak
Bencil olmak
Ölümden korkmak

İkinci Şans

Yanlış anlaşılmak.. O yanlış anlaşılmışlık hissi.. İyi niyetten vurulmak.. Ne yaralayıcıdır.. Kendi başımıza gelen böyle olayları düşününce ikinici bir şans vermek şart oluyor!

Duygusal Zeka

Yüksek duygusal zekaya sahip insanların daha varsıl olduğu, akıl sağlığı konusunda pek sorun yaşamadıkları, depresyon ve endişe gibi sorunlarının olmadığı, daima manalı ve yerli yerinde karar verdikleri, sosyal yaşamlarında ve mesleklerinde hep başarılı oldukları ve istikrarlı bir yaşam sürdükleri bulgulanmıştır.

Neye Yatırım Yapalım?

Neye yatırım yapacağınız tabi ki size kalmıştır ama bence anılara yatırım yapmak en güzelidir… Maddi hazlar gelip geçicidir, oysa duygusal hazlar ve manevi olanlar ömürlüktür.

Sabah Enerjisi

Yataktan kalkarken günlük duanızı ederek başlayın. Duadan sonra, ‘Stres dünde kaldı, bugün yepyeni bir gün’ diyerek gülümsemeyi deneyin. Kendinize tebessüm ederek üzerinize pozitif enerji çekmiş olursunuz.