Ağrıları Azaltmanın 6 Yolu

Gelip geçici ağrıları kısa süreliğine ağrı-kesicilerle engellemek mümkün olsa da kronik ağrılar için daha uygun yöntemler bulmak sağlık için gereklidir. Çünkü uzun süreli alınan ağrı-kesicilerin yan etkileri vardır.

Vücut şahane bir mekanizmadır

Vücudu dinlemek ancak ve ancak yavaşlamakla olur. Çok koşuşturmalı, stresli yaşantılarımızda yavaşlamak mümkün görünmüyorsa, her gün belirli bir süre kendimizi dinleyebiliriz. 

Kanser Teşhisinden Sonra..

Kanser teşhisi kişinin akıl ve ruh sağlığını etkiler. Bu nedenle teşhis konulduktan sonra kişiye psikolojik destek de önerilmelidir.

Güne güzel bir dua ile başlamak

Bir düşünün.. Sabahın mükemmel pırıltısını neden sosyal medyaya adayalım ki? Önce kendi içimize dönelim ve iyi bir sabah selamlaması yapalım.

Namazın Faydaları

Nike tesettür başörtüsü icat ettikten sonra gelen ilk bilimsel çalışma Namazın Faydaları üzerine!

Ramazan ve Sağlık

Ramazan çok mukaddes bir aydır fakat diyabet gibi sağlık sorunu olanların oruç tutmaya karar vermeden önce doktorlarıyla görüşmesi öneriliyor. Bu sayede ilaç ayarlaması yapılabilir ve kişiye özel tavsiyeler alınabilir.

7 Alışkanlıkla Daha Keyifli Günler

Aşağıda sayılan 7 alışkanlık bilimsel olarak kanıtlanmış, insanın psikolojisini düzelten, moralini yükselten, yaşanan anın daha keyifli olmasını sağlayan ve olası depresyon riskini azaltan davranışlardır. Bunları zaten biliyordunuz belki.. Şimdi hatırlayın isterseniz ve her gün tekrarlayın!

Huzur

Huzur tohumundan bahsedeceğim. Tohumun fideye dönmüş hali barış oluyor. Sonra ağacalara dönüşüyor, oradan ormanlara. Tüm dünyayı kaplıyor küçücük huzur tohumu. İşte size bunun hikayesini anlatacağım..

Mücadele ve Yarış

Gün içinde bazen yalnız kalmak gerekir. Yeniden kendinle başbaşa olabilmek önemlidir. Kendini dinle. Duyguları dinle. Bedenin sesine kulak ver. Gündelik hayatlar çeşitli yarışlarla dolu. Bu nedenle gün içinde bazen sessizliğe ve kendimizi duyumsamaya ihtiyaç var. Tefekkür sırasında kendimizi bularak yeniden mücadeleye ve harekete dönmeye ihtiyaç var.

Özel İlişkiler

Gerçek potansiyele ulaşmak için iyi ilişkiler gereklidir. İlişki nedir? İlişki; bağlantı, birliktelik ve bağlılık gibi özel ve güzel anlamlar içerir. İçinde bulunduğumuz ilişkinin şekline ve biçimine göre ya yaşantımızı daha iyi hale getiririz ya da kendimize ve etrafa zehir ederiz.

Sen Kaç Kişisin?

İçinde bir sürü sen var.. Sonra bir de ses var.. Sorar durur.. “Hangisi doğru? Hangisi yanlış? Karar ver.. İçindeki çocuğu mu susturacaksın, yoksa öfkeli insanı mı rahatlatacaksın?”..