Dışlanmışlık

Toplumun sahteliklerini gören kişi izole olmayı yeğleyebilir. Belki bir süreliğine bu çözüm olsa da uzun dönemli bir çare değildir. İzole bir yaşam, ister kendi isteğiyle ister ötekilerce dışlanmışlık, kişinin hayattan zevk almasını engeller.

Sapıklık, Sapkınlık, Sapıkça ve Sapmış Davranışlar

Cinsel düşüncelerin hayatını nasıl etkiliyor? Diyelim ki bir video seyrettin ve oradaki fantazi süsleyen şeyleri aklından çıkaramaz oldun. Öyle ki normal yaşamını sürdüremiyorsun ve sadece o video ile yaşıyorsun. Bu nokta sapıklık noktasıdır.

Hayvanca Şehvet

Öz kız kardeşine tecavüz eden ağabeyler.. Buna inanması da zor tıpkı diğerleri gibi! Kimileri din adamı bu sapıkların! Kardeşine tecavüz eden adam imam olsun veya olmasın, önemli olan ne kadar insanlıktan çıktığıdır. Kimler oluşturdu bu yaratıkları?

Mücadele ve Yarış

Gün içinde bazen yalnız kalmak gerekir. Yeniden kendinle başbaşa olabilmek önemlidir. Kendini dinle. Duyguları dinle. Bedenin sesine kulak ver. Gündelik hayatlar çeşitli yarışlarla dolu. Bu nedenle gün içinde bazen sessizliğe ve kendimizi duyumsamaya ihtiyaç var. Tefekkür sırasında kendimizi bularak yeniden mücadeleye ve harekete dönmeye ihtiyaç var.

Özel İlişkiler

Gerçek potansiyele ulaşmak için iyi ilişkiler gereklidir. İlişki nedir? İlişki; bağlantı, birliktelik ve bağlılık gibi özel ve güzel anlamlar içerir. İçinde bulunduğumuz ilişkinin şekline ve biçimine göre ya yaşantımızı daha iyi hale getiririz ya da kendimize ve etrafa zehir ederiz.

102 yaşında doktora diploması

102 yaşında birisine doktora diploması ne anlam ifade edebilir? Daha kaç yıllık ömrü kalmış olabilir? Bunlar değildir mesele.. Asıl mesele geçmişle yüzleşmesidir. Tarihe dönerek “Ben de geçmişin bir parçasıyım! Affettim!” diyebilmesidir. Kızgınlık, küskünlük, dargınlık, öfke gibi olumsuz yükleri bırakarak, hem kendisini hem de gelecek jenerasyonların yükünü bir nebze olsun hafifletmesidir. Yavaş yavaş yok olan sağduyuyu yeniden tesis temeye uğraşmasıdır.

Korku ve Endişe

Günümüzde korku ve endişe gitgide yayılan toplumsal bozukluklardır. Peki korku ve endişe dendiğinde neler gelir aklınıza?

Kayıp Duygular

Ne çeşit duygular vardır?
Hangilerini hala hissedebiliyoruz? Hangilerini büyükannelerimiz büyükbabalarımız hissedebiliyormuş? Peki hangi duyguları çocuklarımız hissediyor olacak? Kaç tanesi torunlarımıza kalacak?

Twitter ve İslamofobi

Twitter’da dolaşan siber troller, nefretin 8 değişik yüzü ve İslamofobi hakkında yapılan bu nadir çalışmanın sonuçları “Siyaset ve İnternet” isimli dergide yayınlandı.

Sosyal Medyada Kimlerden Nefret Ediyoruz?

Her yer Instagram, her yer Facebook, Twitter, Vine, Pinterest!

Kendini ifade etmeye gelenler öyle benmerkezli ki onlardan başka bilen yok! En iyi onlar! En güzel onlar! En uzağa giden yine onlar!