Kuzey Kore’nin Savaş Güdüsü

Nükleer arenada tahrip gücü yüksek füzeler çarpışmaya başlamadan, Kim durdurulamaz mı? Kim durdurabilir? Ne durdurabilir? Olamaz mı..

Dün, Bugün, Yarın

Kaos zamanını mı yaşıyoruz yoksa ahenk vakti mi? Vakit bolluk vakti mi yoksa buhran mı? Panikleyelim mi sakin sakin bekleyelim mi?

Gençlere Tavsiyeler

Sevgili gençler tavsiyelerimiz uzar gider. Her gün bu sitede en az bir “kişisel gelişim” yazısı okumayı ihmal etmeyin.

Tarihe Not Düşelim

Tarih biziz! Tarihi bizler yazıyoruz ve yaşıyoruz.. Tarihe not düşelim.. Suçluyuz! İnsanlık olarak hepimiz olanları seyre daldık..

Hepimiz Dijital Kaygan Zemindeyiz

Akıllı para alıp veriyoruz. Tüm varlığımız dijital yaşama armağan edilmiş durumda. Akıllı para ile dijital yatırımlar yapıyoruz. Uzun vadeli yatırımlarımız bile dijital zeminde. ‘Dijital herşey’ öylesine kolay ki..

22 Nisan Dünya Günü

Dünyanın değişik yerlerinde 22 Nisan Dünya günü hatırı sayılır aktivitelerle kutlanmaya devam ediyor. Örneğin 2012’de Çin’de karbondiyoksit emisyonunu düşürmek amacıyla 100 bin kişi bisiklet sürmüştü. 2011 yılında Afganistan’da 28 milyon ağaç dikilmişti. 2009’da Panama’da tükenmekte olan 100 nadide orkide soğanı dikilerek yokoluşun önüne geçilmişti.

Elektromanyetik Okyanusta Yaşamak

Telefonlarda düşük seviyede mikrodalga radyasyon var deniliyor.. Ve “düşük seviyede” diyerek en baştan radyasyonu küçümsüyoruz.. Lütfen unutmayın! “Düşük mikrodalga radyasyon” kulanarak nükleer silah üretmiş bulunan ülkeler var!

Siber Uzay Savaşları

Bugün film şirketi hacklenir. Ama yarın nükleer santraller, uzaya gönderilen uydular, su kaynakları, tohum depoları, diğer santraller ve diğer herşey hacklenebilir. Dijital olan herşey hacklenebilir. Korku içinde yaşama çağındayız..

Sona Hazırlanan Tedarikçi Amerikalılar

Tedarikçiler büyük boyutta bir felaket sırasında herhangi bir marketin 3 saatte tamamen yağmalanacağını, bu marketi yiyecek ve içecekle tekrar doldurmak için gereken zamanınsa 3 haftadan uzun olacağını düşünüyorlar.büyük boyutta bir felaket sırasında herhangi bir marketin 3 saatte tamamen yağmalanacağını, bu marketi yiyecek ve içecekle tekrar doldurmak için gereken zamanınsa 3 haftadan uzun olacağını düşünüyorlar.