Cinsiyet ayrımı gözetmemek

Pastel renkler, çiçekli motifler, dişil dizaynlar eskiden kadınlarınmış.. Şimdi herkesin!

Koyu renkler, maskülen dizaynlar, erkeksi dediğimiz her türlü duruş eskiden erkeklerinmiş. Şimdi herkesin!

Aramızda Her Şey Bitti

Duygusal enerjinin bitmesi bir şeydir, bittiğinin bilincine varılması başka birşey!!! Öyleyse derinlemesine düşünmek ve bulgulamak gerekir.. Bu ilişki sürmeli mi?

Telefonlar Çocukları Uykusuz Bırakıyor

Çocukların yüzde 72’si ve gençlerin yüzde 89’u gece uyurken en az bir elektronik cihaz ile uyuyor. Ve bu cihazların çoğu yatağa yakın yerde bulunduruluyor.

Kendini Vermek

Belki de günümüzde en önemli sorun insanların ilgi aralığının gitgide daralmasıdır. Bunu engellemek de mümkündür. Çözüm şuurlu ve bilinçli olmaktır.

Hayatım Roman

Yaşadıklarımızın sonucu olarak deneyim kazanıyoruz. Bazen deneyimler tortu gibi dibe çöküyor, içimizi karartıyor. Düşüncelerimizi ve davranışlarımızı karartıyor. Bazen deneyimler hayata tat katan yaşanmışlıklara dönüyor ve düşüncelerimiz ve davranışlarımız da renkleniyor.

Hayat Okulu

Hayat okulunun öğretmeni tecrübedir. Tecrübe oldukça sabırlı bir öğretmendir. Onun sayesinde değişiriz, dönüşürüz. Tecrübe öğretmen kimi zaman nazik ve tolaranslıdır ama kimi zaman da çok hoyrat hale gelir. Fakat sonunda tecrübe öğretmene hep ihtiyaç duyarız. Oluştuğumuz kişi, onun eseridir!

Uyarıldığında Büyüyen Organ

Öğretmen dehşete düşmüştür, şok olmuştur ama hiç birşey olmamış gibi soruyu yineler: Uyarıldığında Büyüyen Organ Hangisidir?

Yaşlı demiyoruz, Tonton diyoruz

Profesör 85 yıllık yaşamına rağmen beyin gücü yerinde, uyanık, kreatif, türetici, yenilikçi bir karakter. Konuşmasından sağlıklı bir fiziksel yapıya ve keskin bir hafızaya sahip olduğu belliydi.

Okulda Seks, Yetkililer Çaresiz!

Daha çocukluktan yeni çıkmış gençlerin çıplak fotoğraf paylaşarak mesajlaştıklarını açıklayan yetkililer bu olayın tüm okulu sardığını söylüyor.

Periscope Uygulaması

Askeri bölgelerde, gizli devlet işlerinin yürütüldüğü yerlerde, saklı kalması kesinlike şart olan ortamlarda birilerinin Periscope çekimi yaparak naklen dağıttını da bir düşünün..

İki yaşında çevreci

Sorularımı sadece dinleyen bu minik tatlı çocuk gülümsemeye devam etti.. Annesi “O bugün parktaki çöpleri temizlemeyi düşünüyor.. O bir çevreci bugün..” dedi..

Oyuncak Ayıcık

Bu kolay ve zahmetsiz dezenfekte metodu; “Ameliyathanede Oyuncak Ayıcık ve Bakterilerden Arındırma Yöntemi” başlığıyla Journal of Pediatric Orthopaedics dergisinde yayınlandı. Yazar, 12 yaşında bir çocuk. Editörü ise doktor annesi! Oyuncak ayıcıkla oynarken bile boyundan büyük işler yapabilen çocuklar var. Sen genç insan! Sen de onlardan biri olabilirsin. Etrafını gözlemlemeye ve yeni düşüncelere açık ol!