Aramızda Her Şey Bitti

Duygusal enerjinin bitmesi bir şeydir, bittiğinin bilincine varılması başka birşey!!! Öyleyse derinlemesine düşünmek ve bulgulamak gerekir.. Bu ilişki sürmeli mi?

Etkilenmek

Internet’in etkisiyle kişiler gitgide kendileri için önemli olan şeyden uzaklaşıyorlar. Oysa yapılacak ilk şey kendine has amacı belirlemek ve ne istediğini bilmektir. Dolayısıyla tüm enerjiyi ve vakti o yöne aktarmaktır. Başkasının hayalini yaşamayı bırakıp, kendi hayallerinin peşinden koşmaktır. Etkilenmek budur!

Dışlanmışlık

Toplumun sahteliklerini gören kişi izole olmayı yeğleyebilir. Belki bir süreliğine bu çözüm olsa da uzun dönemli bir çare değildir. İzole bir yaşam, ister kendi isteğiyle ister ötekilerce dışlanmışlık, kişinin hayattan zevk almasını engeller.

Zor İnsanlar

Tekrarla!!!
Yani neymiş ‘zor olan’ ve ‘zor olmayan’ insanlar? İnsan olduğumuz için konuşarak iletişim yapmalıymışız!

Telefonlar Çocukları Uykusuz Bırakıyor

Çocukların yüzde 72’si ve gençlerin yüzde 89’u gece uyurken en az bir elektronik cihaz ile uyuyor. Ve bu cihazların çoğu yatağa yakın yerde bulunduruluyor.

Kendini Vermek

Belki de günümüzde en önemli sorun insanların ilgi aralığının gitgide daralmasıdır. Bunu engellemek de mümkündür. Çözüm şuurlu ve bilinçli olmaktır.

Hayatım Roman

Yaşadıklarımızın sonucu olarak deneyim kazanıyoruz. Bazen deneyimler tortu gibi dibe çöküyor, içimizi karartıyor. Düşüncelerimizi ve davranışlarımızı karartıyor. Bazen deneyimler hayata tat katan yaşanmışlıklara dönüyor ve düşüncelerimiz ve davranışlarımız da renkleniyor.

Yürümenin 5 Faydası

Yürüyüşlerin faydasını biliyordunuz. Şimdi öğrendiklerinizi de listeye ekleyin. Yürüyüşleri günlük rutininize ekleyin. İyi yürüyüşler.

3D Printer ile Spor Ayakkabısı Basmak

3D printer’lar plastik ötesinde titanyum, seramik, ağaç (tahta), çikolata, gümüş, altın ve daha birçok maddeyi eritip basabilmektedir. Üç boyutlu basılan evler, insansız uçan araçlar, kıyafetler, mücevherler, sofra takımları, yiyecekler, sağlık gereçleri, biyomedical cihazlar, protez uzuvlar ve son günlerde spor ayakkabısı üretilmiştir.

Çok Görevlilik

Enformasyon çağındayız. Her yerden her an üzerimize gelen bilgi ile bombardıman ediliyoruz. Hepsine vakit ayırmamız imkansız, bu yüzden çok görevliliği icat etmişiz!

Hayat Okulu

Hayat okulunun öğretmeni tecrübedir. Tecrübe oldukça sabırlı bir öğretmendir. Onun sayesinde değişiriz, dönüşürüz. Tecrübe öğretmen kimi zaman nazik ve tolaranslıdır ama kimi zaman da çok hoyrat hale gelir. Fakat sonunda tecrübe öğretmene hep ihtiyaç duyarız. Oluştuğumuz kişi, onun eseridir!

Direnç

Belki de direnç denen şeyi antibiyotiklere mukavemet gösteren virüslerden öğrenmeliyiz.. Bakın artık antibiyotikler bazı hastalıklara işlemiyor.. Neden, çünkü dirençli virüsler türedi etrafta.. Tabi ki bu insan sağlığı için çok kötü bir haber ama hayatta kalmak için metabolizmaların neler yapabileceğine oldukça iyi bir örnek!