ATA-NC Kitap Kulübü ve Okuma Alışkanlıklarımız

Kitabın kurgusuna ait konuşmalar düşüncelerimizi katmanlaştırıyor. Zaman, mekan, olay örgüsü ve karakterlere ait daha çok konuşmak, kişisel deneyimlerimizden ve hayatlarımıza ait anekdotlardan daha az bahsetmek kulübün zenginliğini pekiştirmek açısından önemlidir.

Daha iyisine ulaşmak için neler yapıyorum?

Daha iyisi dediğim şey kişiden kişiye değişir. Bu daha iyi bir yaşam olabilir, daha iyi çalışma koşulları olabilir, daha iyi aile hayatı olabilir, daha iyi bir insan olmak için uğraşmak olabilir.. Benim için daha iyisi dediğim şey ise kendimi geliştirmekle alakalıdır.
Daha iyisini elde elde etmek için yaptıklarım:

Daha Az Stres

Bol bol açık havada gez.
Bol bol oku.
Bol bol yaz.

Anneler ve hobiler

Anneler, özellikle yeni bebek doğurmuş anneler, kimi zaman izole hissedebilirler. Bunun nedeni hayatın bebek etrafında dönmesidir.

Yazmak

Yazdıktan sonra bir gece bekletmek, uyumak, uyanmak ve yeniden okumak gerekir. Yeniden yazmak, düzeltmek, okumak, düzeltmek, düzeltmek!

İçimizdeki Entellektüel

Entellektüelite dediğimiz şey bilgi ve beceri toplamak, ve elde edilen bilgi, beceri ve tecrübeyi yaşama aktarabilmektir.

Neden Yazarsın?

Günümüzde insanlara; “Gelecek 5 yılda ne olmak istiyorsun?” diye sorsak belki de hemen “zengin ve ünlü olmak istiyorum” diye cevaplarlar. Bunu sosyal medaynın oluşturduğu empati yoksunu kitlenin paylaşımlarından anlıyoruz.

Çocuklarla Kitap Okumak

Çocuk okumayı öğrendikten sonra bile birlikte okumayı bırakmayın! Çocuk kendi başına okuyabilir ama sizinle okuması ayrı bir keyiftir. Okumayı öğrenen çocukla okurken bir sayfayı siz okuyun, ötekini çocuğunuzun okumasını isteyin. Çocuğunuzla birlikte daha başka alternatif okuma metodları da geliştirebilirsiniz.