Yaşadığın Her Anın Kıymetini Bil

Ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz. Öyleyse en güzeli her anın kıymetini bilmek ve o bilinçle doya doya yaşamak. Küçücük şeylerden mutlu olmak. Hayır, ben bir Pollyanna değilim, tam tersine son derece gerçekçi bir insanım!

Bedava Arazi

Meraklısına duyurulur! Bazı ülkeler bedava arazi dağıtıyor..

Apple ve Google Su Peşinde!

Hep birlikte suyu koruyalım! Suyu israf etmeyen, tutumlu kullanan, üstelik de bol su ile duş yapıyormuş hissi veren bu icat düş gibi! Dünyanın geri kalan kısmı da “hoşgeldin” demeli ve düşmeli peşine bu icadın!

Himalaya Tuzu

Himalaya tuzu oldukça sağlıklı, bunun nedeni milyonlarca yıl önce yeryüzünde bulunan okyanus yataklarında meydana gelmiş olması. Günümüze kadar antik okyanus yataklarında el değmeden beklemiş olması. Modern zamanın çevre kirliliğinden etkilenmediği için, en pür, saf ve temiz formunda günümüze ulaşmayı başarmış olması..

Köpekbalığı Saldırısı

İstatistiklere bakıldığında dünyada yılda toplam 50 vaka görülür.. Biz o 50 rakamında kaldık. Artık köpekbalıkları iklim değişikliği nedeniyle yer değiştirmekte ve bu yolculukta acıkarak buldukları kıyılarda ava çıkmaktalar. Ve yılda yaklaşık 75 köpek balığının dünyanın değişik bölgelerinde atak yaptığı biliniyor.

Bloglar Hediyedir

Blogcunun gözüne, kulağına, zihnine hediyedir okuyucudan gelen her türlü yorum!

22 Nisan Dünya Günü

Dünyanın değişik yerlerinde 22 Nisan Dünya günü hatırı sayılır aktivitelerle kutlanmaya devam ediyor. Örneğin 2012’de Çin’de karbondiyoksit emisyonunu düşürmek amacıyla 100 bin kişi bisiklet sürmüştü. 2011 yılında Afganistan’da 28 milyon ağaç dikilmişti. 2009’da Panama’da tükenmekte olan 100 nadide orkide soğanı dikilerek yokoluşun önüne geçilmişti.

Elektromanyetik Okyanusta Yaşamak

Telefonlarda düşük seviyede mikrodalga radyasyon var deniliyor.. Ve “düşük seviyede” diyerek en baştan radyasyonu küçümsüyoruz.. Lütfen unutmayın! “Düşük mikrodalga radyasyon” kulanarak nükleer silah üretmiş bulunan ülkeler var!

Florida Eyaletinde Yükselen Sular

Su seviyelerinin yükselmesi daha ileri yıllarda olacak diye düşünülürken, bu olasılığın çok yakın ve kısa sürede gerçekleşmesinin kaçınılmaz oluduğu tahmin ediliyor.

Buz Mavisi ve Buz Dağları

Buzlar kristalleşirken, içerideki hava da sürekli sıkıştırıldığından kaçarak yok olur. Havasız ortamda buz, tüm ışığı absorbe eder (emer). Karşılığında, en kısa ışık dalgasına sahip olan, mavi ışığı yansıtır.