Sanat ve Robot

Bir robotun elinden çıkan sanat ile, insan sanatçının elinden çıkan sanat karşılaştırılabilir mi?

Yıllara Meydan Okumak

Kültür, tecrübe, beceri, olgunluk olmadan yıllara meydan okumanın salt dış görünüşten ibaret olduğunu düşünüyorsanız, lütfen okumayı bırakın! Size dolgu ve botoks sitesi gerek! Aksi taktirde devam edin okumaya:

Göz Sağlığını Korumak

Antioksidan vitaminlerin sarı nokta hastalığına iyi geldiği söylenmekteydi. Tavsiye edilen vitaminler A, C ve E olarak biliniyordu. Oysa artık araştırmacılar sarı nokta sorunu olanların vitamin kokteyllerinden fayda sağlamayacaklarını savunuyor.

Kanser İçin Çare Üretiliyor mu?

David Bowie ve Alan Rickman da peş peşe kanserden öldükten sonra, acaba kanser araştırmaları hangi noktada, büyük ilaç şirketleri neler yapıyor şeklinde düşünmeden edemiyor insan..

Diş Eti Çekilmesi ve Göğüs Kanseri

Orta yaş ve üzeri kadınlarda yapılan incelemelere göre diş çekilme hastalığı olanların meme kanserine yakalanma olasılığı diğerlerine göre yüzde 14 daha fazla. Bu çalışmanın sonuçları Kanser Epidemioloji Dergisinde yayınlandı.

Ekim ve Göğüs Kanseri Bilinçlenmesi

Göğüs kanserini önleme, bulgulama ve tedavi gibi konular sadece Ekim ayı yapılmaz ama bu ayda daha fazla ön plana çıkarlar. Meme kanseri hem tıbbi hem de şahsi boyutlar içermektedir. O yüzden uyanık olmak ve doğru bilgileri paylaşmak gerekir.

Bir Kanser-Savar Daha: Pelin Otu

Bilimciler pelin otunun demir bileşikleriyle kullanıldığında en kesin sonuçların alınacağını bulguladı. Tümörlere özel bir reseptör gönderen demir bileşikleri, kanserli hücrelerin bölünmesini ve dağılmasını sağlıyor.

Oyuncak Ayıcık

Bu kolay ve zahmetsiz dezenfekte metodu; “Ameliyathanede Oyuncak Ayıcık ve Bakterilerden Arındırma Yöntemi” başlığıyla Journal of Pediatric Orthopaedics dergisinde yayınlandı. Yazar, 12 yaşında bir çocuk. Editörü ise doktor annesi! Oyuncak ayıcıkla oynarken bile boyundan büyük işler yapabilen çocuklar var. Sen genç insan! Sen de onlardan biri olabilirsin. Etrafını gözlemlemeye ve yeni düşüncelere açık ol!

Kanser Taramaları

Erken kanser teşhisi hayat kurtarabilir. O nedenle taramalar çok önemlidir. Yıllık sağlık taramalarında, listedeki testleri doktorunuza sormanız tavsiye edilmektedir.