Hamilelikte Diyabet ve Otizm

En yeni çalışmalardan birinin sonuçlarına göre hamilelik başlangıcında, ki bu süreçte bebeğin beyni oluşmaktadır, diyabet tanısı konulan annelerin otistik çocuk doğurma olasılığı oldukça yüksek..

Elektromanyetik Okyanusta Yaşamak

Telefonlarda düşük seviyede mikrodalga radyasyon var deniliyor.. Ve “düşük seviyede” diyerek en baştan radyasyonu küçümsüyoruz.. Lütfen unutmayın! “Düşük mikrodalga radyasyon” kulanarak nükleer silah üretmiş bulunan ülkeler var!

Otizm ve Erken Teşhis

Otizm nörolojik bir bozukluktur. Erken teşhis sayesinde terapi ve tedaviye, dolayısıyla beyin egzersizlerine başlanabilir. Anababaların uyanık ve dikkatli olması önerilir.

Otizm ve Gelişim Bozukluğu

2010 bulgularına göre, 2008’den bu yana kaydedilen otizm artışı yaklaşık yüzde 30.. Bu hızlı artışın nedeni bilinmiyor.

Down Sendrom Nedir?

Erken teşhis ve çocuğun çevresindekilerin bilinçlendirilmesi, down sendromu yaşanan evlerde bu sorunu kabullenmek adına bir nebze kolaylık sağlar.

Otizm Neden Tırmanışta?

Bulgulara göre, Bilişim Teknolojisi (IT) merkezi durumundaki şehirlerde otizm yüksek prevelans gösteriyor.

Otistikler İçin ABD’de Neler Yapılıyor?

ABD’de otistik çocukların çoğu normal devlet okullarına gidiyor. Sağlık çalışanları ve eğitimciler, özel eğitim vererek çocuğu toplumdan dışlamanın gereğine inanmıyorlar…

Otizm Tedavisi Yeterli mi?

Otizmli çocukların çoğu davranışsal terapi yoluyla tedavi ediliyor. Bu çocuklar yetişkin olana kadar birçok değişik ilacı denemek zorunda kalıyor.

Otistiklere Oksitosin Hormonu

Otistiklerin aileleri duygusal, sosyal ve finansal açıdan yük altındadır, dolayısıyla toplumu da etkilemektedir. Bulunacak bir tedavi büyük boyutlu faydalar sağlayabilir.