3D Printer ile Spor Ayakkabısı Basmak

3D printer’lar plastik ötesinde titanyum, seramik, ağaç (tahta), çikolata, gümüş, altın ve daha birçok maddeyi eritip basabilmektedir. Üç boyutlu basılan evler, insansız uçan araçlar, kıyafetler, mücevherler, sofra takımları, yiyecekler, sağlık gereçleri, biyomedical cihazlar, protez uzuvlar ve son günlerde spor ayakkabısı üretilmiştir.

Aptallık

Aptalca davranmak için milyonlarca yol vardır. Ama bunun için gerçekten aptal olmak gerekmez!

Hamilelikte Diyabet ve Otizm

En yeni çalışmalardan birinin sonuçlarına göre hamilelik başlangıcında, ki bu süreçte bebeğin beyni oluşmaktadır, diyabet tanısı konulan annelerin otistik çocuk doğurma olasılığı oldukça yüksek..

Otizm ve Erken Teşhis

Otizm nörolojik bir bozukluktur. Erken teşhis sayesinde terapi ve tedaviye, dolayısıyla beyin egzersizlerine başlanabilir. Anababaların uyanık ve dikkatli olması önerilir.

Otizm ve Gelişim Bozukluğu

2010 bulgularına göre, 2008’den bu yana kaydedilen otizm artışı yaklaşık yüzde 30.. Bu hızlı artışın nedeni bilinmiyor.

Down Sendrom Nedir?

Erken teşhis ve çocuğun çevresindekilerin bilinçlendirilmesi, down sendromu yaşanan evlerde bu sorunu kabullenmek adına bir nebze kolaylık sağlar.

Bir Engellinin Sanal Hikayesi

Lucien’in sanal hikayesini beğenmiş olduğunuz umuyorum. Bundan da ötesi tüm engellilerin bir gayesi ve hayata pozitif bakışı olmasını diliyorum. Bu hikaye bütün engellilere ilham versin!

Beyin Kontrolüyle Çalışan Tablet Bilgisayar

Akıllı telefonları sesle ve dokunarak kumanda etmeye yeni yeni alışmışken, en yeni kompütürleri hareketle yönlendirmeyi öğrenmeye koyulmuşken bir de beyin kontrolü ile yönetebileceğimiz cihazlarla test ediliyoruz.

Otizm Neden Tırmanışta?

Bulgulara göre, Bilişim Teknolojisi (IT) merkezi durumundaki şehirlerde otizm yüksek prevelans gösteriyor.

Amerika’yı Ne Sanıyordunuz?

Amerika’da halk sağlığı çalışanlarının “Amerikan halkı neden sağlıksız?” sorusuna cevap bulamayıp delirme aşamasına geldiğini biliyor musunuz?