Çözüm

Şimdi kendime yeniden hatırlatıyorum.. Çözüm var. Nereye tutunacağımı bilmediğim zamanlarda da aslında çözüm var. Belirsizlikler hayatın bir parçası. Sebat ise benim en sevdiğim özelliğim. O zaman belirsizlikleri zamana bırakıp bu süreçte çözümler için planlar yapmaya, ve O’na sarılmaya devam. Başka kimsem mi var? 

Fiyasko

Maalesef hayat zorluklarla dolu. Fiyaskodan muaf değiliz. Ama sorunların üzerine gitmezsek hayat yaşanır gibi bir yer değil.. Bence.. Ya sence?
Fan Fin Son.. The End..

Terör ve Korku ile Yaşamak

Hayat inişli çıkışlı.. Hayat sorun dolu. Hayat terör korkusu ile dolu.. Hayatta kaygılar var, öfkeler var, elem ve keder var.. Ama yaşayan ölüler haline gelmemek için korkuya “dur” demek zorundayız.

Beyindeki Depo, Deneyim ve Çözümler

Beyin deposunda çözümler vardır. Yani tecrübeli beyin daha beceriklidir. İşte bu nedenle “Akıl yaşta değil baştadır” sözü benim hoşuma gitmez. Akıl, bilgelik, hikmet ve dirayet yaşla birlikte olgunlaşır. Bilgeliğin yaşla ve yaşlanmayla kesin bir ilgisi vardır.

102 yaşında doktora diploması

102 yaşında birisine doktora diploması ne anlam ifade edebilir? Daha kaç yıllık ömrü kalmış olabilir? Bunlar değildir mesele.. Asıl mesele geçmişle yüzleşmesidir. Tarihe dönerek “Ben de geçmişin bir parçasıyım! Affettim!” diyebilmesidir. Kızgınlık, küskünlük, dargınlık, öfke gibi olumsuz yükleri bırakarak, hem kendisini hem de gelecek jenerasyonların yükünü bir nebze olsun hafifletmesidir. Yavaş yavaş yok olan sağduyuyu yeniden tesis temeye uğraşmasıdır.

Başkalarını Suçlamaktan Vazgeçmek

Hiç birşey göründüğü gibi değil. İçinde bulunduğumuz durum mutsuzluksa; belirsiz bir yakın tarihte değişecektir! Mutluluksa da değişecektir.