Aradaki Bağlar

Her şey birbirine bağlı, bağımlı. Her nesne yaşam döngüsünün içinde bir yerlerde duruyor, zamanı gelince nesneler arasında yeniden bağlar kuruluyor.

Yaşlanmayı Durdurmak

Göz etrafında oluşan kazayağı ya da ağız etrafındaki parantez, kadınların yaşlanmaya başladığını gösteren en belirgin göstergelerdendir. İleri yaşla gelen cilt deformasyonlarını geciktiren, hatta belki silebilen bir teknolojinin peşinde olduğunu söyleyen bir çalışma grubu, yaşlanmaya karşı bileşim hazırlamakta olduklarını bildirdi. Bu demektir ki; gençlik iksiri geldi gelecek! Sabredelim!

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Siz de yediğiniz narenciye kabuklarından şekerleme yapmayı düşünürseniz bu iş için en uygun kabuklar portakal, limon veya greyfurt kabuklarıdır.

Ötekileştirilenler

Çıkarılacak ders: Her toplumda ötekileştirilmiş gruplar vardır, sınırları aşarak birbirine ulaşmak, ortak düzlemde buluşmak barış için gereklidir. Şovenizme kaçılmadan farklılıklardan gurur duyulmalı, çeşitlilik kutlanmalı, her seferinde ötekileştirilenlere daha sık ve büyük adımlar atılarak görülmez duvarlar yıkılmalı ve araya sağlam köprüler kurulmalı.

Kadınlar İçin Liderlik Becerileri

Kadınlar bekardı. Kadınlar anneydi. Bazıları eş, nişanlı ya da boşanmıştı. Kadınlar gençti. Kadınlar yaşlıydı. Kadınlar beyazdı. Kadınlar zenci, sarışın, kızıl ya da esmerdi. Kadınlar değişik demografilerden ve mesleklerden gelmişlerdi.