Sağlık Nedir?

Eğer dengeli besleniyorsanız, kötü alışkanlıklarınız yoksa, hareketli ve aktif bir yaşamınız varsa kantarın gösterdiği rakamlara daha az sıklıkla bakabilirsiniz.

Şişmanlar, Zayıflar, Tam Formunda Olanlar

Şişmanlar, zayıflar, tombullar, hemen kilo alanlar, hemen kilo verenler ve diğerleri! Vücudumuz bize ait birer eserdir; onu sevelim ve koruyalım. Öncelikle vücudumuzu sevmeliyiz ki yeme, içme, alışkanlıklar ve egzersiz konusunda verdiğimiz kararlar anlamlı olsun.

Gün yüzüne çıkan duygular

Duyguların derinliğine dikkat etmek gerekir, bir de duyguları dengelemek gerekir. Çünkü ağlamak da gülmek de biz insanlar için..

Namazın Faydaları

Nike tesettür başörtüsü icat ettikten sonra gelen ilk bilimsel çalışma Namazın Faydaları üzerine!

Hamlelikten Sonra Depresyon

Doğum Sonrası Depresyon Semptomları:
Moral bozukluğu
Etrafta olanlara karşı duyarsız ve kayıtsız davranmak
Sevdiklerine ve yakınalar ilgisiz olmak…

Akıl ve Ruh Sağlığını Korumak

Akıl hastalıklarının halk arasında en yaygın bilineni depresyon ve endişe bozukluklarıdır. Buna rağmen bu bozukluklar bile tam anlaşılmış değildir. Bazı toplumlarda ruh sağlığının bozulması stigma haline geldiği için görmezden dahi gelinir.

Pozitif Bakış

Ey dil hele âlemde âdem yoğ imiş
Var ise de ehl-i dile mahrem yoğ imiş
Gam çekme hakikatde eğer ârif isen
Farz eyle ki el’an yine âlem yoğ imiş
~Nef’î

Moral düşük mü?

Hayatta öyle çok şey var ki yaka paça tutup diplere çekecek! Silkelen ve kendine gel! Bu söylediklerim ara sıra gelip moral bozan şeyler için. Durum daha şiddetliyse ve uzun süreliyse psikolojik tedaviye ihtiyaç olabilir.

Egzersizin Mental Katkısı

Uzmanlar haftada 150 dakika, yani günde yaklaşık 30 dakikalık egzersiz ile hem fiziksel hem mental sağlığın korunabileceği görüşünde.