Siber Güvenlik

Güvenlik soruları daha zeki hale getirildi. Örneğin “Annenin kızlık soyadı” sormak yerine telefondaki app ve uygulamaların ürettiği kodlar kullanılıyor. Kimlik tanıtıcı girişler üçlü kilit ile açılabilir hale getirildi (sahip olduğun birşey, bildiğin birşey, seni tanımlayan birşey, vs.).

Deney Kobaylarıyız

Dijital partiden uzakta kalmak olur mu? Olursa nasıl olur? Buna imkan var mı? Yoksa sosyal medya köleleri olamaya devam mı edeceğiz? Seçim bizim! Her gün seçim günü. Bugün sosyal medyadan uzak kalmayı seçmediyseniz, yarın da olur!

Sosyal Medyada Mahremiyet

Sanal bekçi diye bir terim varsa, yani sanal aktiviteleri gözetleyen, giriş ve çıkışları kontrol eden bir uygulama varsa, bu uygulamanın adı hükümetler midir? Bu soruya kim cevap verir? Google olabilir mi?

NameTag diye bir Sapık Takipçi

Şöyle düşünelim: Çarşıda geziyorsunuz. Tanımadığınız biri sizin haberiniz olmadan fotoğrafınızı çekiyor. Ve hemen orada size ait online profillerden (Facebook, Twitter, LinkedIn, vs.) kimliğinizi tespit ediyor.

Sosyal Medya ve Tahmin Analitikleri

Sosyal medya öyle bir yer ki zaman geçirip eğleniyoruz, yazıp ciziyoruz, görseller ve her çeşit düşünce paylaşıyoruz. toplanan bilgiler tahmin analizleriyle geleceğin resmini çiziyor.