Kızıl, Kızamık, Kabakulak, Verem, Veba

Kızıl, Kızamık, Kabakulak, Verem, Veba gibi eski hastalıkların yeniden görülmeye başladığı günümüzde hem kişisel hijyene dikkat edelim hem de gereğinden fazla ve bilinçsiz antibiyotik kullanmayalım.

Uyuşturucu

Aşırı dozda eroin kullanımı sonucu arabada kendelerinden geçen ana baba ve arkada oturan 4 yaşındaki çocuğun ibretlik hali!

Zika Virüsü

Zika virüsünün geçmişi 1947 yılına kadar gidiyor. Amerikan Sağlık Bakanlığına göre, o zamandan bu yana pek fazla sorun çıkarmayan virüs birden hortladı (tabiri cayiz ise!)

Salgın Var

Hastalıkların arttığı, aksırıkların tıksırıkların tavan yaptığı, “salgın var” cümlesinin ağızdan ağıza taşındığı mevsimlerdir sonbahar ve kış.. Okullar ve kreşler de adeta salgın üretme mekanizması gibi çalışır bu aylarda..

Evde okul çocuğu varsa, aileye soğuk algınlığı ve grip taşınması da söz konusu olabilir. Fakat bu riski engellemenin yolları vardır.

Örgü Örmek

Örgü örmek anlık sonuç veren oldukça tatmin edici bir işlem. Bununla birlikte strsten uzaklaştırdığı ve mutlu ettiği bilinir.

Ortadoğu Solunum Bozukluğu Sendromu (MERS)

• 38 Derece ateşliyseniz, nefes almakta zorlanıyor, öksürüyorsanız hekime başvurun. Eğer son zamanlarda yolculuk yaptıysanız ya da seyahatten gelen birisiyle aynı ortamı paylaştıysanız sağlık personeline bu durumu anlatın.
• Eğer belirtilen hastalık semptomları hissediyorsanız, etraftakilerle yakın kontakta bulunmayın yani; sarılmayın, öpüşmeyin, tokalaşmayın, kalabalık ortamlara girmeyin.
• Ellerinizi her fırsatta sabunlu su ile yıkayın. Kişisel hijyene dikkat edin.
• Öksürürken, aksırırken, tıksırırken veya hapşururken kolunuzla ağzınızı kapatın.

Kuş Gribi

Yine, yeniden kuş gribi hortladı.. Kim hortlattı.. Hem niye hortlattı..

2015 Grip Sezonu

Spor öğretmenimiz iki haftadır derslere gelememişti. Biliyorduk ki yatak döşek yatıyordu. Fazlasıyla aktif 2015 grip sezonundan o da nasibini almış, çok hastalanmıştı. Nihayet dün derse geldi.

Ebola Bakımı Veren Sağlık Personeli

Amerika gibi gelişmiş bir ülkede ebola hastasına bakım gösteren hemşirelerin protokollere göre giyinmedikleri ve protokollere uymadıkları anlaşıldı

Ebola Var mı?

İlgi arsızı, rating düşkünü, sorumsuz medya her yerde!!

Bonzai denen illegal uyuşturucu madde

Eğer bonzai kullanıcısı henüz ölmemişse ki yanlış kullanım sonucu oldukça ölümcül bir maddedir; bağımlılık şu şekilde kendini ele verir: