Çok işim var..

Gün boyunca her küçük proje bitiminde kendinize ödül olarak telefona bakmak, sosyal medyaya girmek, telefon etmek, ofis arkadaşlarıyla kısa gevezelik etmek vs. gibi bir ödül verebilirsiniz.

Eşsiz olmak

Her birey kıyassız, kendine özgü, eşsiz olduğunu bilmelidir. Birey eşsiz ise, becerileri de eşsizdir!

Birkaç İyi Alışkanlık (4)

Beyin jimnastik yapmayi sever böylece daha genç ve zinde kalır. O nedenle ilerleyen yaşlarda yeni bir hobi geliştirmenin yararlı olduğu bilinir.

Yapay Zeka Şarkı Söylüyor

Yapay zeka öncelikle şarkı veritabanlarını inceleyerek işe başlıyor. Sonra belirli bir müzik stilini takip ediyor. Ve bu dalda birçok şarkı dinliyor, kıyaslamalar yapıyor. Sonuçta kendisi bir şarkı oluşturabilecek seviyeye geliyor.

İnsanca Bağlantılar

Lady Gaga ne iyi yapmış da daktilo kullanmış çünkü eski eşyalara dokunabilmek öyle hoş bir duygu ki! O eşyanın geçmişiyle bağlantı kurmaya imkan tanıyor. Yeniden insan olmaya, yitik duyguların yeniden kazanılmasına fırsat oluşturuyor.

Alzheimer Hastalığı Kimlere Yaklaşmaz?

Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirenler: Akdeniz diyetinin beyin dostu olduğu ve beyni koruduğu bulgulanmıştır. Akdeniz diyetinde nispeten daha az kırmızı et vardır, tahıllar, sebze, meyve, balık, deniz ürünü, fındık fıstık gibi çerezler, zeytinyağı ve diğer sağlıklı yağlar bulunur. Dışardan alınmış, fazlaca prosesten geçmiş, tuz ve şeker oranı yüksek yiyecekler mümkün olduğunca az tüketilmeli ve Akdeniz diyeti benimsenmelidir.

Keskin Bir Hafızaya Sahip Olmak İçin 2 Şey

Uzun süreli bir araştırmanın sonuçlarına göre ileri yaşlarda bile yüksek kapasite ile işleyen bir zihne sahip olunabilir. Ve bunun yolu eğitimden geçiyor. Fakat kaç yıl okumuş olunduğuyla alakalı değil. Önemli olan hayat boyunca elde edilen alışkanlıklar ki buna okuma, yeni şeyler öğrenme, zihinsel aktivitelerle meşguliyet örnek olarak verilebilir.

Unutkanlık

Uzmanlar beynin de egzersiz gereksinimi olduğunu söylüyor.