Baş Dönmesi

Normalde başdönmesi hissedildiğinde su içmek ya da şekerli bir içecek içmek önerilir. Ve hatta biraz uzanmak da iyi gelebilir. Fakat.. Eğer başdönmesi 15 dakikadan uzun sürmüşse bir doktora görünmek gerekir.

İnsan duyuları

İnsanların 5 duyusu olduğunu söyleyen yüzyıllar önce Aristo idi. Ve birçoğumuz bunu hala böyle bilmektedir. Beş algının ötesinde birçok algı ortaklaşa çalışmaktadır.

Hamileyim! Neler yemeliyim?

Hamileyim.. Ne yemeliyim..
Cevap: Önce anneciğine sor.. O yönlendirsin seni.. Öyle sağlıklı ve dengeli besin sunan bir yemek kültürümüz var ki.. Öyle bilgili aşçı annelerimiz var ki.. Annelere sorarsak kesin en doğru cevabı alırız.. Ama belki onlar benim aşağıda yazdığım gibi akademik bir dille anlatmazlar..

Hangi Egzersiz Uygun?

Yaş ne olursa olsun egzersize başlanabilir. Fitnes, sağlık, enerji ve canlılık yeniden oluşturulabilir. Fakat hangi egzersiz çeşidinin uygun olduğunu bilmek gerekir.

Civanın Sağlığa Zararları

Nelerde civa bulunur?
Pil
Termometre ve barometre
Ampul
Elektrik prizleri
Diş ürünleri/dental dolgular
Cilt beyazlaştırıcı kremler/kozmetikler

İlaç gibi Şifalı Otlar

Günümüzde genç, yaşlı, ihtiyar, kadın, erkek birçok insan arınmak ve detoks için yeni yöntemler peşinde koşuyor. Bence zaman ve para kaybına gerek yok! Yukarıda saydığım çok faydalı bitkiler, baharatlar, ve otlar var!

Arkadaşlık ve Sağlık

Stresten arınmak için arkadaşla yürüyüşlere çıkılabilir ki bu sağlıklı bir aktivitedir. Arkadaşla ortak ilgi alanı geliştirilebilir ki bu da sağlıkla ilgilidir çünkü stresten arınma sağlar. Arkadaşla kitaplar okunabilir, filmler izlenebilir ki bunlar da beyin jimnastiğine yardımcı olur.

Körfez Savaşı Hastalığı

Körfez Hastalığının nedenleri henüz açıklanmadı ama böceksavar ilaçlarda, anti-nerf (sinir gazını etkisiz hale getiren ilaçlarda) ve sinir gazında bulunan ve sinir dokusuna zarar veren toksinlerin Körfez Savaşı na katılan muhariplerin otonom sinir sisteminde hasara sebep olduğu düşünülüyor