Kış ve Kar

Kar ve kış iyidir. İnsanı yavaşlatır, sakinleştirir ve gelecek bahara hazırlar. Nasıl ki ağaçlar yapraklarını dökerek bahara hazırlanıyorsa, kimi hayvanlar kış uykusuna yatıyorsa insanlar da uyuşukluk sonrasındaki mevsime hazırlanmış olurlar.

21 Aralık

21 Aralık uzaysal kış olarak da bilinir çünkü hava durumu açısından bakıldığında yani meteorolojik kış 1 Aralıkta başlar.

İşten Uzaklaşma

Yöneticiler: Çalışanların zihin, ruh, beden ve duygusal olarak işten uzaklaşmasını istemiyorsanız yukarıdaki hususlara dikkat edin.

Muhtaç Olmak

Sokakta el açmış muhtaç birini gördüğümüzde çoğunca birkaç kuruş verip geçiştiririz. Başımızın gözümüzün sadakası olsun isteriz. Muhtaç olduğu için el açanların birçoğu gerçekten zor durumdadır, ama hepsi değil. Yine de içimizden geldiğince muhtaçları sevindirmek iyidir.

Duygusal Zeka

Yüksek duygusal zekaya sahip insanların daha varsıl olduğu, akıl sağlığı konusunda pek sorun yaşamadıkları, depresyon ve endişe gibi sorunlarının olmadığı, daima manalı ve yerli yerinde karar verdikleri, sosyal yaşamlarında ve mesleklerinde hep başarılı oldukları ve istikrarlı bir yaşam sürdükleri bulgulanmıştır.

Zerdeçallı Süt

Soğuk, sıcak veya ılık.. Ballı veya balsız.. Pekmezli veya pekmezsiz.. Yemeklerden önce, yemek sırasında veya yemekten sonra.. Zerdeçallı süt çok sağlıklı ve lezzetli bir içecektir.

Romantik Sevgililer Günü Hediyeleri

Bazı ilişkiler mal, mülk, para, hediye, ve her çeşit materyal üzerine kurulmuştur. Bazıları ise daha derinliklidir. Derinlikli ilişkilerde hediyeler olabildiğince romantiktir. Diğerleri ise gösteriş ve yapmacık doludur.

Tezek Satışları Arttı

İnek dışkısı samanla karıştırıldıktan sonra güneşte kurutuluyor. Herkesin bildiği tezek haline getiriliyor. Amazon ve eBay gibi dev online mağazalarda satılıyor. İsteyenler süslü paket de yaptırabiliyor. Bir dakika.. “Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı..” sözünü kim söylemişti?

Hala İnancımız Var İnsanlığa

Botları ayağına geçiren evsiz kadın ağlamaya başlar. Alan da veren de mutludur. Görenler de mutludur. Görenlerden bir tanesi öyle mutlanmıştır ki Facebook’ta yayınlar resimleri. Cümle aleme duyurur gördüklerini. Ders alır insanlar biraz!

Susam Sokağı Modası

2015 kışında kadınlar Susam Sokağındaki karakterler gibi bol tüylü kıyafetlerle gezeceklermiş.

Yürümenin Yararları

Günde sadece 21 dakikalık yürüyüş (haftada toplam 2.5 saat) ile kalp, damar ve kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riski yüzde 30 oranında düşürülebiliyor. Yürüyüş sayesinde diyabet, kanser, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi rahatsızlıklar da minimize edilebiliyor.

Güneşi Yakalamak

Güneş yakalamak için ille de deniz kenarında olmak, egzotik yerlere gitmek gerekmez. Balkonda da güneş yakalamak mümkündür.. Hergün 10 dakika!