Yürümenin 5 Faydası

Yürüyüşlerin faydasını biliyordunuz. Şimdi öğrendiklerinizi de listeye ekleyin. Yürüyüşleri günlük rutininize ekleyin. İyi yürüyüşler.

Kas Kasılmaları

Kas kasılmaları ille de koşuculara, bisikletçilere, yüzücülere ya da genel anlamda yoğun egzersiz yapanlara özgü değildir. Toplumun hemen hemen yüzde 20’si kas kasılmalarından şikayetçidir.

Yürümenin Yararları

Günde sadece 21 dakikalık yürüyüş (haftada toplam 2.5 saat) ile kalp, damar ve kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riski yüzde 30 oranında düşürülebiliyor. Yürüyüş sayesinde diyabet, kanser, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi rahatsızlıklar da minimize edilebiliyor.

Beyaz Çay

Beyaz çayın sağlıklı olmasının en önemli nedeni işlenmemiş olmasıdır. Siyah çay ve yeşil çay da çok faydalıdır ama bu iki çeşide nazaran beyaz çay çok daha az prosesten geçmiştir. Bu nedenle en yüksek antioksidan değerlerine sahiptir. Antioksidan seviyesi yüksek olan beyaz çayda kansere karşı koruyucu yapılar bulunur.

Baharatlar Ülkesi Çayı

Hintli arkadaşımın söylediği şu sözü lütfen siz de hatırlayın:
Zerdeçal bir baharat değil, ilaçtır. Birçok şeye iyi gelir ama psikoloji düzeltmeye birebirdir..

Boğaz Ağrısına Karşı Şifalı Çay

İsterseniz bu çayı “Fatoş’un boğaz ağrısı çayı” diye düşünerek için. Belli olmaz, benden gelen iyi enerjiler sizi de kısa sürede iyileştirebilir.

Antibiyotikler ve Grip

Antibiyotiklere direnenen virüsleri kontrol altına alabilmek için herkesin duyarlı olması gerekir.

2013 Grip Sezonu

Grip Aşısı: Bu senenin grip aşısı ile etrafı kırıp geçiren grip çeşidi birbirine uyumlu. Aşının yüzde 62 koruyucu etkisi var. Bu oran bir grip aşısı için oldukça yüksek ve etkindir. Halk sağlığı görevlileri, aşının 6 aylıktan itibaren herkes için uygun olduğunu söylüyor.