Yaşadığın Her Anın Kıymetini Bil

Ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz. Öyleyse en güzeli her anın kıymetini bilmek ve o bilinçle doya doya yaşamak. Küçücük şeylerden mutlu olmak. Hayır, ben bir Pollyanna değilim, tam tersine son derece gerçekçi bir insanım!

Tatildeyim

Ruhen yorgunuz. Tatile çıkmak istiyoruz, dinlemek istiyoruz, dünyanın kargaşasını unutmak istiyoruz. Tatil ille de uzaklara, pahalı yerlere, herşey dahil otellere, lüks ortamlara olsun diye hayal ediyoruz. Bekliyoruz.. Hep bekliyoruz!

Kanser İçin Çare Üretiliyor mu?

David Bowie ve Alan Rickman da peş peşe kanserden öldükten sonra, acaba kanser araştırmaları hangi noktada, büyük ilaç şirketleri neler yapıyor şeklinde düşünmeden edemiyor insan..

Neden Yazarsın?

Günümüzde insanlara; “Gelecek 5 yılda ne olmak istiyorsun?” diye sorsak belki de hemen “zengin ve ünlü olmak istiyorum” diye cevaplarlar. Bunu sosyal medaynın oluşturduğu empati yoksunu kitlenin paylaşımlarından anlıyoruz.

Yetkili olmak mı? Değerli olmak mı?

Yetki mi? Değer mi? diye sorsalar.. Kimsenin değer vermediği bir yetkili olacağıma, yetkisiz ama değerli bir insan olmayı yeğlediğimi söylerdim. Onur, itibar, haysiyet denen şeyler vardır ve bu gibi üstün özellikler her daim yetki denen şeyin önüne geçer. Değer gönül işidir.. Yetkiye gelince.. O olsa da olur olmasa da.

Veriler Güvenlikte mi?

Yazılım mühendisi, tüm teknoloji gurularına seslenerek daha fazla beklenmemesini istiyor ve diyor ki: “Hepimiz güvenliksiz bir haldeyiz. Online ortamda her an zayıf ve korumasız durumdayız. Lütfen, proaktif bir yaklaşımla, İnternet’te mahremiyetimizi koruyun!”

Taylor Swift’in Annesi Kanser

Taylor Swift’in annesine kanser teşhisi konuldu. Bunu siz de bilseniz iyi olur. Kendi annenize sağlığını ihmal etmemesi gerektiğini hatırlatırsınız!

Lupus Hastalığı

Genelde lupus esrarengiz bir hastalık olarak bilinir. Selena Gomez gibi dünyaca tanınan bir sanatçının bu hastalığın irdelenmesi ve tedavi yöntemlerinin belirginleştirilmesine ışık tutacağı düşünülüyor.

Sosyal Medyada Empati

Empati yoksunu sosyal medya sadece sıradan insanları değil, psikologları, sosyal bilimcileri ve popüler kültür yorumcularını da endişelendiriyor.

İhanet Bolluğu

İhanetlere ait haberlere karşı kayıtsız davranmaya başladık. Sanki aldatmak artık bir norm haline geldi.