Ramazan ve Sağlık

Ramazan çok mukaddes bir aydır fakat diyabet gibi sağlık sorunu olanların oruç tutmaya karar vermeden önce doktorlarıyla görüşmesi öneriliyor. Bu sayede ilaç ayarlaması yapılabilir ve kişiye özel tavsiyeler alınabilir.

Sapıklık, Sapkınlık, Sapıkça ve Sapmış Davranışlar

Cinsel düşüncelerin hayatını nasıl etkiliyor? Diyelim ki bir video seyrettin ve oradaki fantazi süsleyen şeyleri aklından çıkaramaz oldun. Öyle ki normal yaşamını sürdüremiyorsun ve sadece o video ile yaşıyorsun. Bu nokta sapıklık noktasıdır.

Reçete ile Egzersiz

Dr. JoAnn Manson diyor ki: Reçete ile yazılacak günlük düzenli 30 dakikalık yürüyüşler belki de hastanın alabileceği en değerli ve önemli tavsiyedir..

Obezite Engelleyici Mide Balonu

ABD Gıda ve İlaç Kurumu (FDA) obezitenin önüne geçeceği düşünülen bir balonu onayladı. Böylesi bir balon sayesinde bariatrik (obezite tedavisi ile ilgili) mide küçültme ameliyatlarına gerek kalmayabilir.

Oyuncak Ayıcık

Bu kolay ve zahmetsiz dezenfekte metodu; “Ameliyathanede Oyuncak Ayıcık ve Bakterilerden Arındırma Yöntemi” başlığıyla Journal of Pediatric Orthopaedics dergisinde yayınlandı. Yazar, 12 yaşında bir çocuk. Editörü ise doktor annesi! Oyuncak ayıcıkla oynarken bile boyundan büyük işler yapabilen çocuklar var. Sen genç insan! Sen de onlardan biri olabilirsin. Etrafını gözlemlemeye ve yeni düşüncelere açık ol!

Narenciye Kabukları Yenir mi?

Araştırmacılar şöyle söylemektedir: Her bir gram narenciye meyvesine göre, her bir gram narenciye kabuğunda daha çok besin, vitamin ve mineral bulunmaktadır. Şöyle bir de örnek veriyorlar: 1 çorba kaşığı limon kabuğunda; 2 çorba kaşığı C vitamini, 3 çorba kaşığı lif bulunmaktadır ki bu yarım limon yemekle elde edilebilecek besin değeridir.

Ortadoğu Solunum Bozukluğu Sendromu (MERS)

• 38 Derece ateşliyseniz, nefes almakta zorlanıyor, öksürüyorsanız hekime başvurun. Eğer son zamanlarda yolculuk yaptıysanız ya da seyahatten gelen birisiyle aynı ortamı paylaştıysanız sağlık personeline bu durumu anlatın.
• Eğer belirtilen hastalık semptomları hissediyorsanız, etraftakilerle yakın kontakta bulunmayın yani; sarılmayın, öpüşmeyin, tokalaşmayın, kalabalık ortamlara girmeyin.
• Ellerinizi her fırsatta sabunlu su ile yıkayın. Kişisel hijyene dikkat edin.
• Öksürürken, aksırırken, tıksırırken veya hapşururken kolunuzla ağzınızı kapatın.

Kanser Taramaları

Erken kanser teşhisi hayat kurtarabilir. O nedenle taramalar çok önemlidir. Yıllık sağlık taramalarında, listedeki testleri doktorunuza sormanız tavsiye edilmektedir.

Doğum Sonrası Cinsellik

Yeni doğum yapmış kadın eşiyle cinsel ilişkiye girmeden önce 6 hafta beklemelidir. Bu süre kadının bedensel dinlenmesine izin vereceği gibi, yeni bebeğe ve yeni yaşantıya uyum sürecinde ruhsal dinlenmesi için de gereklidir.