Kanser teşhisi konulmuş bir arkadaş

Kanserli arkadaşınızla konuştuğunuz sıklıkta, o da siz de daha gitgide rahatlarsınız. Konuştukça daha değişik konularda konuşmak normalleşir. Çünkü kanserli de olsa konuşacak çok konu vardır; filimler, kitaplar, hava durumu, spor, dünya haberleri, hobiler, yoga, egzersiz gibi!

Kanser Teşhisinden Sonra..

Kanser teşhisi kişinin akıl ve ruh sağlığını etkiler. Bu nedenle teşhis konulduktan sonra kişiye psikolojik destek de önerilmelidir.

Google ile Depresyon Testi

Depresyonda olup olmadığınızı mı öğrenmek istiyorsunuz? Bunun için bir test alsanız iyi olacağını mı düşünüyorsunuz? Öyleyse Google’dan öteye gitmeye gerek yok.

Kızıl, Kızamık, Kabakulak, Verem, Veba

Kızıl, Kızamık, Kabakulak, Verem, Veba gibi eski hastalıkların yeniden görülmeye başladığı günümüzde hem kişisel hijyene dikkat edelim hem de gereğinden fazla ve bilinçsiz antibiyotik kullanmayalım.

Doktorunuz Soruyor: Semptomlar Nelerdir?

Hastalık semptomlarını hastalar daha iyi bilirler ama doktora anlatamadıklarında çözüme yaklaşmaktan çok uzaklaşılır. Doktorlar iyi soru sormalıdır ki hastalar tam manasıyla sorunu anlatabilsin!

Kanser Taramaları

Erken kanser teşhisi hayat kurtarabilir. O nedenle taramalar çok önemlidir. Yıllık sağlık taramalarında, listedeki testleri doktorunuza sormanız tavsiye edilmektedir.

Kahkaha Gazı Depresyonu İyileştirebilir mi?

Bilim insanları kahkahanın depresyon semptomlarını yok ettiğini bildikleri halde neden şimdiye kadar depresyonlu kişilere kahkaha önermediler? Neden kahkaha ilacı yapmadılar? Neden beklediler? Neden..

Hamilelikte Diyabet ve Otizm

En yeni çalışmalardan birinin sonuçlarına göre hamilelik başlangıcında, ki bu süreçte bebeğin beyni oluşmaktadır, diyabet tanısı konulan annelerin otistik çocuk doğurma olasılığı oldukça yüksek..

Taylor Swift’in Annesi Kanser

Taylor Swift’in annesine kanser teşhisi konuldu. Bunu siz de bilseniz iyi olur. Kendi annenize sağlığını ihmal etmemesi gerektiğini hatırlatırsınız!

Panik Atak

Panik semptomları kişiden kişiye değişir, kiminde terleme, karıncalanma, bulantı gibi ortaya çıkar kiminde ise hızlı kalp atışları, baygınlık ve nefes alma güçlüğü olarak görülür. Bazıları ölmek üzere olduğunu düşünerek acil yardım arar.