Hayatım Roman

Yaşadıklarımızın sonucu olarak deneyim kazanıyoruz. Bazen deneyimler tortu gibi dibe çöküyor, içimizi karartıyor. Düşüncelerimizi ve davranışlarımızı karartıyor. Bazen deneyimler hayata tat katan yaşanmışlıklara dönüyor ve düşüncelerimiz ve davranışlarımız da renkleniyor.

Vanilyalı Chia Puding

Bütün bu yiyecekleri evde yapmak mümkün çünkü dışarıda hem pişmemiş yemek yiyorsun hem de gereğinden fazla ücret talep ediyorlar. Düşünelim bir kere.. Meyve suyu sıkmakta ne var? Pilav yaparak üzerine birkaç parça çiğ malzeme koymakta ne var? Deniz yosunu salatası yapmak, puding yapmak zor mu? Hiç değil!

Pancar ve Pancar Yaprağı

Amerika’da hemen her şehirde yaygınlaşan şehir bahçeciliği oldukça popüler. Artık insanlar eski zamanlarda olduğu gibi evde pişirip, sağlıklı yemek tüketmek istiyorlar. Bu nedenle şehirlerde “minik tarlalar” görmek normalleşiyor. İnsanlar kendi organik mahsullerini kendileri yetiştirmenin tadına varıyorlar. Ben de şehir bahçeciliğine gönül vermiş biri olarak evimin hemen yakınında bulunan bir bahçede, fırsat bulduğumda, gönüllü çiftçilik yapıyorum. İşim bittiğimde elim kolum organik mahsullerle dolu olarak eve dönüyorum. Hem de besbedava! Büyük bir zevk!

Yabani Ot

Yabani ot dediğimiz şey duruma göre değişir.. İnsanlar da öyledir.. Bazıları için sevimsiz, istenmeyen, antipati oluşturan bir kimse, bir başkasının yaban çiçeği olabilir!

İran Hatırası

İran’da yoğun bir kültür var. Derin bir tarih var. İlginç bir “birlik” ruhu var. İran mutfağı diye bir olgu var.. Tarhanaya katılan “kuru limon” da çorbaya biraz İran katmak bence..

Mutlu olduk diyelim.. Ne olacak?

Öyle mutlu olun ki “Mutlu Olduk diyelim.. Ne olacak?” türünden bir soru sormanıza gerek bile kalmasın! Yaşayın mutluluğu..

Yemek İnsanın Ruhunu Besler

Yemek insanın ruhunu besler.. Eski tatlar gibi.. Hatıralar gibi.. Marifetli anaların ellerine sağlık der gibi..

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Siz de yediğiniz narenciye kabuklarından şekerleme yapmayı düşünürseniz bu iş için en uygun kabuklar portakal, limon veya greyfurt kabuklarıdır.

Mantarlı Mercimek Salatası

Artan salata buzdolabında saklanabilir. Ertesi gün daha da lezzetli olacaktır çünkü buzdolabında bekleme sürecinde, tüm tatlar birbirine geçer.

Çikolatalı Frape

Çikolata lükstür. Çikolataya sarılmış çocukluk hatıraları vardır, an’ın lezzeti vardır. Çikolata bir ödül gibidir.