2019’da Kendime Not

Kendini asla sınırlama. Kendinle negatif konuşma. Zihninin seni bir köşeye mahkum etmesine izin verme. Akıllı seçimler yapmaya devam et. Bilincini ve duyarlılığını asla kaybetme.

İnsanın Kendisini Görmesi

Üzerimizde taşıdığımız “başkaları tarafından beğenilme” uğraşısını bir kenara bıraktığımızda taşıdığımız yük de hafifler.. Kendimiz oluruz!

Sürmenaj

En iyisi duygulara daima ilgi göstermektir. Böylece bir noktada patlamak, sürmenaj olmak, çaresiz kalakalmak gibi olumsuzlukları yaşamak olasılığı da ortadan kalkar.

Sessiz bir yer ve ruha dinginlik

Aşırı hızlı bir yaşantı, günlük koşuşturmalar, duyulara ve ruha zul ses kirliliği, görüntü kirliliği ve daha birçok rahatsız edici unsurlara panzehir nedir? Sessizlik!…

Vücut şahane bir mekanizmadır

Vücudu dinlemek ancak ve ancak yavaşlamakla olur. Çok koşuşturmalı, stresli yaşantılarımızda yavaşlamak mümkün görünmüyorsa, her gün belirli bir süre kendimizi dinleyebiliriz. 

Güne güzel bir dua ile başlamak

Bir düşünün.. Sabahın mükemmel pırıltısını neden sosyal medyaya adayalım ki? Önce kendi içimize dönelim ve iyi bir sabah selamlaması yapalım.

Namazın Faydaları

Nike tesettür başörtüsü icat ettikten sonra gelen ilk bilimsel çalışma Namazın Faydaları üzerine!

Aklımız Karışık

Zihinsel karışıklık ya da akıl karışıklığı dediğimiz durumlar modern yaşamın bir parçasıdır.. Ve günde bir kez temizlemek gerekir ki taze başlangıçlara fırsat verelim.

7 Alışkanlıkla Daha Keyifli Günler

Aşağıda sayılan 7 alışkanlık bilimsel olarak kanıtlanmış, insanın psikolojisini düzelten, moralini yükselten, yaşanan anın daha keyifli olmasını sağlayan ve olası depresyon riskini azaltan davranışlardır. Bunları zaten biliyordunuz belki.. Şimdi hatırlayın isterseniz ve her gün tekrarlayın!

Huzur

Huzur tohumundan bahsedeceğim. Tohumun fideye dönmüş hali barış oluyor. Sonra ağacalara dönüşüyor, oradan ormanlara. Tüm dünyayı kaplıyor küçücük huzur tohumu. İşte size bunun hikayesini anlatacağım..

Mücadele ve Yarış

Gün içinde bazen yalnız kalmak gerekir. Yeniden kendinle başbaşa olabilmek önemlidir. Kendini dinle. Duyguları dinle. Bedenin sesine kulak ver. Gündelik hayatlar çeşitli yarışlarla dolu. Bu nedenle gün içinde bazen sessizliğe ve kendimizi duyumsamaya ihtiyaç var. Tefekkür sırasında kendimizi bularak yeniden mücadeleye ve harekete dönmeye ihtiyaç var.