Güneş Tutulması

21 Ağustos 2017’de gerçekleşecek olan güneş tutulması özellikle Kuzey Amerika’da çok belirgin bir şekilde gözlemlenecek. Güneş, ay tarafından tam olarak kapatılacak ve bu 2 dakika 40 saniye sürecek.

Kuzey Kore’nin Savaş Güdüsü

Nükleer arenada tahrip gücü yüksek füzeler çarpışmaya başlamadan, Kim durdurulamaz mı? Kim durdurabilir? Ne durdurabilir? Olamaz mı..

Çöpten Yiyecek Bulmak

Venezuellalılar yiyecek depolarını yağmalıyor, birbirlerini kırıp geçiriyor ve çöpten yemek bulmak için fırsat gözlüyorlar.

Zika Virüsü

Zika virüsünün geçmişi 1947 yılına kadar gidiyor. Amerikan Sağlık Bakanlığına göre, o zamandan bu yana pek fazla sorun çıkarmayan virüs birden hortladı (tabiri cayiz ise!)

Narsist Severler

Narsistler usta birer yöneticidir, kredi ve finans konularında usta manipülasyon oyunları sergileyebilirler ve kendi çıkarları için onu-bunu suçlu duruma düşürebilirler. Böyle liderlerin 3 ortak özelliği vardır: Fazlasıyla özgüven sergilerler, karizmatiktirler, ve oldukça bencildirler.

Çöpe Giden Yiyecekler

Birleşmiş Milletler “Çöpe giden yiyeceklerin dörtte birini kurtarsak, açlık sona erer..” diyor..

Işık ve Karanlık

Nasıl tanımlandığına bağlı olarak, başarının iki yöntemi vardır. Başarı için ya ışığa yükselmeye uğraşırsın, ya da karanlığa gömülmeye!

Narenciye Kabukları Yenir mi?

Araştırmacılar şöyle söylemektedir: Her bir gram narenciye meyvesine göre, her bir gram narenciye kabuğunda daha çok besin, vitamin ve mineral bulunmaktadır. Şöyle bir de örnek veriyorlar: 1 çorba kaşığı limon kabuğunda; 2 çorba kaşığı C vitamini, 3 çorba kaşığı lif bulunmaktadır ki bu yarım limon yemekle elde edilebilecek besin değeridir.

Susuzluk

Tarihçilere göre, milattan önce 7inci yüzyılda kurulmuş olan Asur Uygarlığı’nın batmasına neden olan da susuzluktu.