Robotların Yükselişi

Robotların yükselişi nedeniyle işi elinden alınan insanlara kayıtsız şartsız aylık gelir verilmesi kanunlaştırılmaya çalışılıyor.

Dün, Bugün, Yarın

Kaos zamanını mı yaşıyoruz yoksa ahenk vakti mi? Vakit bolluk vakti mi yoksa buhran mı? Panikleyelim mi sakin sakin bekleyelim mi?

Küresel Ekonomi

Dünya Ekonomik Forumunun raporuna göre küresel gelir dağılımında görülen eşitsizlik gün geçtikçe büyümektedir. Brexit (İngiltere’nin AB’den ayrılması) ve Trump’ın ABD başkanı seçilmesi ile gelir eşitsizliği iyice körüklenmiş oluyor.

Tarihe Not Düşelim

Tarih biziz! Tarihi bizler yazıyoruz ve yaşıyoruz.. Tarihe not düşelim.. Suçluyuz! İnsanlık olarak hepimiz olanları seyre daldık..

Silahlanmak

Silahlanmış robotların duyguları ya da insanca etikleri yoktur. Kontrol edilmeleri imkansızıdır ve tehlikelidirler. Biri silahlanmak mı dedi? Sahi insanlığı daha hızlı nasıl bitirebiliriz?

Şakacı Robotlar

Pepper isimli robot hem duyguları okuyabiliyor ve insanları gülümsetiyor, hem de dans ederek şakalar yapabiliyor.

Terminator Robotlar Kime Karşı?

Kendi kendine karar veren robotların savaş silahları olarak kullanılmalarından önce düşünülmesi gereken politik, legal, ahlaki ve etik yanları da var.

Yapay Zekalı Robotlar Aşırı Zeki!

Askeri ve ekonomik amaçlarla dizayn edilen bu tür sistemlerin büyük titizlikle inşa edilmeleri gerekir ki insanlığı zarar vermesinler. Amaç insanlığı ortadan kaldırmak değilse tabi..

Sosyal Robotlar

Hemen şimdi gözlerinizi kapatıp Yıldız Savaşlarının maskotu sevimli robot R2D2’ya sahip olmanın mutluluğunu duyumsamaya ne dersiniz?