İnsanın Kendisini Görmesi

Üzerimizde taşıdığımız “başkaları tarafından beğenilme” uğraşısını bir kenara bıraktığımızda taşıdığımız yük de hafifler.. Kendimiz oluruz!

Trendler ve Dikte Ettirdikleri

Modaya delice uyan insan, birilerinin dediğini yapmak zorunda hisseden insandır.. Eli kolu bağlıdır onun! Moda dışı hareket edemez! Moda isterse, olur! Özgüveni yitirir modasızlıkta!

Çeşit Çeşit Ünlüler

Eskiden ünlü dediğimizde artistleri, aktristleri, film yıldızlarını, şarkıcıları, türkücüleri, popçuları, ya da ne bileyim ünlü modelleri düşünürdük. Şimdi artık herşey gibi ‘sosyal medya ünlüleri’ de çeşit çeşit!

Online, İnternet, Web, Sanal, Virtüel.. Sen, Ben, O

Herşeye anında cevap bekliyoruz. Google buna “Mikro dakikalar” diyor. Google’a sorduğumuz sorulara anında cevap almaya alıştık. Herşey hızlı. Herşey daha fazla rekabet gerektiriyor. Herkesin aklında “nasıl farklılık yaratabilirim” düşüncesi var.

Twitter ve İslamofobi

Twitter’da dolaşan siber troller, nefretin 8 değişik yüzü ve İslamofobi hakkında yapılan bu nadir çalışmanın sonuçları “Siyaset ve İnternet” isimli dergide yayınlandı.

İyi, Güzel, Çirkin, Selfie

Selfie denen şey geçici bir trend değil. Mars’a gönderilen rover bile selfie çekme yeteneğine sahip, öyleyse selfieler kalıcı!

Fiziksel Dokunuşları Özlemek

Dünyanin yeni trendi “fiziksel dokunuşlara aşermek” diye bir gerçekten haberiniz var mı? Online kutlama kartı yerine kartpostalın postadan çıkmasını isteyenler, e-kitap yerine kağıt kitap okumayı tercih edenler, telefondan yazılı mesaj göndermek yerine yüzyüze romantizm yapmak isteyenler sayıca çoğalıyor.

Güzellik Nedir?

İçsel güzelliğe sahip olmak: Mükemmelim diyebilmek. Bir insanın iç güzelliği varsa tamdır. Huzur bulmuştur, huzur dağıtır! Sadece dış güzelliği düşünenler bencildir desem ne dersiniz?

Freelance Yazar Nedir?

Freelance yazar küçük ölçekli bir işletme gibidir; işi kendisi bulur, hangi yazıyı ne kadar zamanda bitirebileceğine karar verir ve proje başına ücretini kendisi belirler.

Bebek Doğuran Bebekler

Artan tecavüz haberlerini duyduğumuzda; hükümeti mi, öğretmenleri mi, aileleri mi yoksa bütün toplumu mu sorumlu tutmalıyız?