Güne güzel bir dua ile başlamak

Bir düşünün.. Sabahın mükemmel pırıltısını neden sosyal medyaya adayalım ki? Önce kendi içimize dönelim ve iyi bir sabah selamlaması yapalım.

Gün yüzüne çıkan duygular

Duyguların derinliğine dikkat etmek gerekir, bir de duyguları dengelemek gerekir. Çünkü ağlamak da gülmek de biz insanlar için..

Aramızda Her Şey Bitti

Duygusal enerjinin bitmesi bir şeydir, bittiğinin bilincine varılması başka birşey!!! Öyleyse derinlemesine düşünmek ve bulgulamak gerekir.. Bu ilişki sürmeli mi?

Limonata

Hayat bize limonata verince ne yapıyoruz? Tabi ki limonata!

Terör ve Korku ile Yaşamak

Hayat inişli çıkışlı.. Hayat sorun dolu. Hayat terör korkusu ile dolu.. Hayatta kaygılar var, öfkeler var, elem ve keder var.. Ama yaşayan ölüler haline gelmemek için korkuya “dur” demek zorundayız.

Özel İlişkiler

Gerçek potansiyele ulaşmak için iyi ilişkiler gereklidir. İlişki nedir? İlişki; bağlantı, birliktelik ve bağlılık gibi özel ve güzel anlamlar içerir. İçinde bulunduğumuz ilişkinin şekline ve biçimine göre ya yaşantımızı daha iyi hale getiririz ya da kendimize ve etrafa zehir ederiz.

102 yaşında doktora diploması

102 yaşında birisine doktora diploması ne anlam ifade edebilir? Daha kaç yıllık ömrü kalmış olabilir? Bunlar değildir mesele.. Asıl mesele geçmişle yüzleşmesidir. Tarihe dönerek “Ben de geçmişin bir parçasıyım! Affettim!” diyebilmesidir. Kızgınlık, küskünlük, dargınlık, öfke gibi olumsuz yükleri bırakarak, hem kendisini hem de gelecek jenerasyonların yükünü bir nebze olsun hafifletmesidir. Yavaş yavaş yok olan sağduyuyu yeniden tesis temeye uğraşmasıdır.

Kayıp Duygular

Ne çeşit duygular vardır?
Hangilerini hala hissedebiliyoruz? Hangilerini büyükannelerimiz büyükbabalarımız hissedebiliyormuş? Peki hangi duyguları çocuklarımız hissediyor olacak? Kaç tanesi torunlarımıza kalacak?

Umut ve Beklenti

Umut pozitiftir. Umut enerjidir. Umut bekleyiş sürecinde bir nevi yakıttır. Umut üzerinden besleniriz.

Umut- Ayşe Kulin

O döneme göre kafa yapısı oldukça ileri, alışılmışın dışında devinen, çağdaş ve özgür düşüncelere imza atan güzel bir esinti Sabahat!.